Γενικά

16 Απριλίου 2017 10:20

Ανάσταση με ρουκετοπόλεμο και φέτος στην Χίο (βίντεο)

Χωρίς τις υπερβολές προηγούμενων χρόνων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Ανάστασης το έθιμο του ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο της Χίου.

Ανάσταση με ρουκετοπόλεμο και φέτος στην Χίο (βίντεο)
-

Κανονικά διεξήχθη τελικά το βράδυ της Ανάστασης, στο Βροντάτο της Χίου το έθιμο του ρουκετοπόλεμου ανάμεσα στους ενορίτες των ενοριών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής.

Οι πρώτες ρίψεις ξεκίνησαν μετά τις 10 το βράδυ ενώ μέχρι και μισή ώρα μετά την Ανάσταση τα μεσάνυχτα, οι ρίψεις συνεχίζονταν, χωρίς πάντως τις υπερβολές περασμένων χρόνων.

Εφαρμόζοντας κατά γράμμα όσα υποσχέθηκαν στους θιγόμενους κατοίκους μείωσαν αισθητά τον φετινό αριθμό των ρουκετών σε λιγότερες από 10.000, τη στιγμή που το 2015 έπεσαν πάνω από 120.000 ρουκέτες. Επιπλέον οι ρίψεις ξεκίνησαν όπως είχε ανακοινωθεί στις 22:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου περιορίζοντας έτσι τη διάρκεια του εθίμου σε μόλις 2 ώρες.

Σήμερα, θα φανεί τελικά αν το έθιμο μπορεί να συνεχιστεί χωρίς να δημιουργεί προβλήματα σε περιουσίες περιοίκων στις δυο εκκλησιές του Βροντάδου.

Πηγή βίντεο: politischios.gr

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)