Δικαιοσύνη

17 Σεπτεμβρίου 2016 14:00

Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών ξανά ο Ισίδωρος Ντογιάκος

Παρά τον σάλο και τις προσπάθειες αποκλεισμού του από τις εκλογές οι συνάδελφοί του τον επανεξέλεξαν στο αξίωμα.

Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών ξανά ο Ισίδωρος Ντογιάκος
-

Της Λίας Κοντοπούλου

Επανεξελέγη στην θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

Παρά την πειθαρχική ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών που του είχε επιβληθεί, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη των προϊσταμένων στις διοικήσεις των δικαστηρίων της χώρας, ο κ. Ντογιάκος έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα για την κεφαλή της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, καθώς ακόμα δεν του έχει κοινοποιηθεί η απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος έλαβε 39 ψήφους, ο Αντώνης Λιόγας 30 και η Γεωργία Τσατάνη 7.

Άγνωστο παραμένει τι θα συμβεί όταν κοινοποιηθεί η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου στον κ. Ντογιάκο, κάτι που αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

Μόλις χθες, ο Υπουργός Δικαιιοσύνης, απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί παρεμβάσεων στην Δικαιοσύνη, απάντησε χαρακτηρίζοντας ως "καταστροφολογία" τις ανακοινώσεις των κομμάτων για την πειθαρχική ποινή που επιβλήθηκε στον κ. Ντογιάκο, αανφέροντας ότι "η ελληνική δικαιοσύνη δεν σπαράσσεται και απονέμεται εύρυθμα και χωρίς παρεμβάσεις από ευσυνείδητους λειτουργούς".

Επανεκλογή υπήρξε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με τον Ηλία Ζαγοραίο να λαμβάνει 81 ψήφους, έναντι 45 της Ολυμπίας Κλειτσάκη.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)