Δικαιοσύνη

19 Αυγούστου 2016 17:40

Εξετάστηκε το αίτημα ασύλου του ενός εκ των οκτώ τούρκων στρατιωτικών

Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Εντείνει τις πιέσεις για έκδοση η τουρκική πλευρά.

Εξετάστηκε το αίτημα ασύλου του ενός εκ των οκτώ τούρκων στρατιωτικών
-

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

 Έως και τρεις μήνες θα διαρκέσει η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου των 8 τούρκων στρατιωτικών που αυτομόλησαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.

Αυτό αναφέρει τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων το οποίο επικαλείται πηγές της υπηρεσίας ασύλου, ενώπιον της οποίας βρέθηκε σήμερα ένας από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς.

 Οι ίδιες πηγές που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο σημείωναν, ότι παρά την πίεση που ασκείται από την Άγκυρα, θα ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία. Σύμφωνα με τη δικηγόρο των πρώην στελεχών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, τα αιτήματα των υπολοίπων θα συζητηθούν από την ερχόμενη δευτέρα.

Όπως υπογράμμισε η κα. Τομαρά, σε περίπτωση έκδοσης των οκτώ τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η ζωή τόσων των ίδιων όσο και των οικογενειών τους.

Η Άγκυρα πάντως εντείνει την πίεση της προς την Αθήνα. Χρησιμοποιεί ως μοχλό αυτής της πίεσης και τις ακαριαίες αποφάσεις άλλων κρατών, για παράδειγμα της Βουλγαρίας, για την έκδοση τούρκων υπηκόων που φέρονται να συνδέονται με τον-κατά την Άγκυρα- εγκέφαλο του πραξικοπήματος Φετουλάχ Γκιουλέν.

 Σε αυτό το κύμα κινήθηκε και ο τούρκος πρωθυπουργός κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του, εχθές, με τον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα των συντακτών, ο έλληνας Πρωθυπουργός επανέλαβε την κεντρική κυβερνητική θέση, η οποία συνοψίζεται στο ότι οι διαδικασίες που θα ακολουθήσει η Αθήνα θα είναι οι προβλεπόμενες από το εγχώριο αλλά και το διεθνές δίκαιο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)