Δικαιοσύνη

19 Αυγούστου 2016 14:29

Στην εισαγγελία Εφετών το τουρκικό αίτημα για έκδοση των “8”

Το αίτημα ασύλου ενός εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών εξετάστηκε από την αρμόδια υπηρεσία, ενώ τα αιτήματα των άλλων 7 θα εξεταστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην εισαγγελία Εφετών το τουρκικό αίτημα για έκδοση των “8”
-

Στην εισαγγελία Εφετών της Αθήνας βρίσκεται από σήμερα η αίτηση και τα δικαιολογητικά για την έκδοση στις αρχές της Τουρκίας των οκτώ εκζητουμένων Τούρκων στρατιωτικών.

Το φάκελο με το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των οκτώ στρατιωτικών διαβίβασε στην εισαγγελία Εφετών το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του. Πλέον, τον τελικό λόγο για την υπόθεση έχει η εισαγγελία Εφετών.

Εν τω μεταξύ, το αίτημα ασύλου ενός εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών εξετάστηκε σήμερα από την αρμόδια υπηρεσία, ενώ τα αιτήματα των άλλων επτά πρόκειται να εξεταστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Η κα Σταυρούλα Τομάρα, εκ των συνηγόρων των οκτώ, σε δηλώσεις της μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, χρησιμοποιώντας όλα τα νομικά μέσα για να μην εκδοθούν οι άνθρωποι αυτοί στην Τουρκία».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)