Γενικά

21 Ιουνίου 2016 19:42 Τελευταία ενημέρωση : -

Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του 9χρονου στον Βουραϊκό

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του που αδυνατούν να πιστέψουν πως χάθηκε το παιδί τους. Τι ερευνούν οι αρχές.

Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του 9χρονου στον Βουραϊκό
-

Έρευνες για το πώς ο 9χρονος έχασε την ζωή του στο φαράγγι του Βουραϊκού πραγματοποιούν Πυροσβεστική και Αστυνομία, μετά την ανάσυρση της σορού του ανήλικου από άνδρες της ΕΜΑΚ

Το άχυψο κορμάκι του 9χρονου Βασίλη εντοπίστηκε σε βάθος 40 μέτρων. 

Μετά την ανάσυρσή του παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο. Σύμφωνα με την νεκροψία - νεκροτομή, που διενεργήθηκε, ο θάνατος προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και όχι από πνιγμό. 

Ο μικρός βρισκόταν μαζί με τους γονείς του και συγγενείς και πραγματοποιούσαν κατάβαση του φαραγγιού, όταν ξαφνικά βρέθηκε στο κενό πέφτοντας σε χαράδρα βάθους 30 μέτρων.

Το παιδί ανασύρθηκε νεκρό μετά από 6 ώρες και αφού άνδρες της ΕΜΑΚ κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Βουραϊκός - φαράγγι - 9χρονος - Αχαΐα

Σύμφωνα με τους γονείς του, το παιδί χάθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα από το οπτικό τους πεδίο, όταν βρίσκονταν σε ένα από τα πιο επικίνδυνα και απαγορευμένα σημεία της διαδρομής, στη θέση Σιφώνι.

Σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των γονέων του, το παιδί πιθανότατα έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε στο κενό από πέρασμα ακριβώς δίπλα στη γραμμή του οδοντωτού σιδηρόδρομου.

Το παιδί είχε πέσει σε κενό ανάμεσα στην πεζογέφυρα και τη σιδηροδρομική γραμμή, από μεγάλο ύψος μέσα στο ποτάμι.

Αχαΐα - παιδί - τραγωδία - φαράγγι - Βουραϊκού

Το αγοράκι  είχε πέσει σε κενό ανάμεσα στην πεζογέφυρα και τη σιδηροδρομική γραμμή, από μεγάλο ύψος μέσα στο ποτάμι.

Οι γονείς του αδυνατούν να πιστέψουν πως χάθηκε το παιδί τους. Οι κραυγές της μητέρας του ακούγονταν καθ’όλη τη διάρκεια της επιχείρησης στο φαράγγι, ενώ λίγο πιο δίπλα ο πατέρας μονολογούσε «είμαι ένας ανίκανος πατέρας. Έχασα το παιδί μου, πάρτε μου την επιμέλεια των παιδιών μου…».

Όπως τονίζουν άνθρωποι που ασχολούνται με τον περιπατητικό τουρισμό, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί όσοι εκδράμουν στην φύση διασχίζοντας φαράγγια, αναλόγως όμως έχουν αυξηθεί και τα ατυχήματα. Συγκλονιστικό είναι το μήνυμα που στέλνει μέσω του ΑΝΤ1, η νεαρή που είχε τραυματιστεί πέρσι στο ίδιο σημείο, όπου πριν απο λίγες ημέρες, χάθηκε ο 9χρονος Βασίλης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)