Παιδεία-Θρησκεία

28 Φεβρουαρίου 2015 11:35

Τέλος στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ από τον Απρίλιο

Τον Απρίλιο θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο που βάζει τέλος στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, για το διορισμό εκπαιδευτικών.

-

Βάσει κριτηρίων θα γίνονται οι διορισμοί των εκπαιδευτικών στο Δημόσιο, για τους οποίους καταργούνται οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο, δήλωσε ότι από εδώ και στο εξής, θα ισχύουν τα κριτήρια της προϋπηρεσίας, των προσόντων και κοινωνικά κριτήρια, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στους περίπου 500 επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού, που έγινε το 2008. Στη συνέχεια θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών των τελευταίων τριών ετών.

 «Θεωρούμε αδιανόητο οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν ήδη πτυχίο να καλούνται να δώσουν εξετάσεις από την Αρχή. Αντ' αυτού, θα υπάρχει ένα σύνολο προϋποθέσεων που θα ορίζουν τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών»  δήλωσε οΤάσος Κουράκης.

Το ΑΣΕΠ, παρά την κατάργηση των εξετάσεων, θα έχει ρόλο στις μόνιμες προσλήψεις, που πιθανόν θα γίνονται υπό την αιγίδα τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)