Πολιτική

Σήμερα 13:40

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Όλες οι εξελίξεις και τα στιγμιότυπα από τις “πράσινες κάλπες”

Όλες οι προσελεύσεις των υποψηφίων και των υψηλών στελεχών κατά την ΄σκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Η διαδικασία, τα ποσοστά προσέλευσης και τα... ευτράπελα.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Όλες οι εξελίξεις και τα στιγμιότυπα από τις “πράσινες κάλπες”
-

Άνοιξαν στις 07.00 το πρωί, οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 19.00.

O Αντώνης Σεφερλής, από την Χαριλάου Τρικούπη, μεταφέρει όλα τα νεότερα από την εκλογική διαδικασία, για τον ΑΝΤ1 και το ant1news.gr, με συνεχή ενημέρωση.

Οδηγίες για την εκλογική διαδικασία και πλήρη κατάλογο για τα εκλογικά κέντρα, στα οποία μπορούν να προσέρχονται οι ψηφοφόροι, εκδόθηκαν από την Χαριλάου Τρικούπη.

Δικαίωμα ψήφου έχουν Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών (γεννηθέντες το έτος 2008).

Το αντίτιμο για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία ορίζεται στα 3 ευρώ και καταβάλλεται στον α’ γύρο, ενώ για τον β’ γύρο δε θα καταβάλλεται αντίτιμο.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό του δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Δικαίωμα ψήφου στον β’ γύρο έχουν μόνο όσοι έχουν ψηφίσει στον α’ γύρο. Οι εκλογείς του β’ γύρου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

Η συμμετοχή

Εκλογές ΠΑΣΟΚ

Ιδιαίτερα αυξημένα είναι, όπως φαίνεται από το πρωί, τα ποσοστά συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος.

Συγκεκριμένα ως τις 15.30 είχαν ψηφίσει περισσότερα από 198.000 φίλοι και μέλη του κόμματος.

Ο αριθμός αυτός σηματοδοτεί σημντικότατη αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές.

Σημαντικό στοιχείο: Τα άτομα τα οποία είχαν ψηφίσει μέχρι τις 15.00 και ψήφιζαν για πρώτη φορά, ήταν 70.000, πράγμα που καθιστά το αποτέλεσμα της κάλπης ακόμα πιο απρόβλεπτο και δεκτικό ανατροπών.

Ιδιαίτερα αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις της Χαριλάου Τρικούπη και για τις επόμενες ώρες, αλλά και για το μήνυμα εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο κόμμα, σχετικά με μελλοντικές εθνικές και αυτοδιοιηκτικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Κομματικοί παράγοντες εκτιμούν πως εφόσον συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις 7 το βράδυ, η προσέλευση θα ξεπεράσει τις 270.000 που ψήφισαν στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές το 2021.


Δούκας: Έχουμε ραντεβού με το μέλλον

Εκλογές ΠΑΣΟΚ - Χάρης Δούκας

«Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον. Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα. Καλώ όλους τους δημοκράτες και τους προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν. Ενώνουμε δυνάμεις κερδίζουμε την ελπίδα» δήλωσε ο Χάρης Δούκας, ο ένας εκ των έξι υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αφού προσήλθε για να ψηφίσει, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει νικηφόρο

Εκλογές ΠΑΣΟΚ - Κατρινης

Στον Πύργο Ηλείας ψήφισε ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

«Είμαι αισιόδοξος σε έναν αγώνα ελπιδοφόρο, σε έναν αγώνα που ο κόσμος συμμετέχει. Θέλει αλλαγή. Το μήνυμα της ρήξης και της ελπίδας έχει περάσει και σήμερα βεβαίως θα δώσουμε το μήνυμα ενός ΠΑΣΟΚ που επιστρέφει πρωταγωνιστικό, νικηφόρο, μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη για την χώρα, για τους πολίτες», είπε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά.

Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ να είναι η επόμενη κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ - Ψήφος - Γιαννακοπούλου

Ψήφισε στις προεδρικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, η υποψήφια Νάντια Γιαννακοπούλου στο Εκλογικό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου, αναφέροντας: «Σήμερα μετά από τρεις μήνες μιας διαδικασίας διαλόγου, τα μέλη να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους. Να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά και με το βλέμμα στο μέλλον για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, για μια νέα δυναμική πορεία, μια νέα δυναμική αρχή προκειμένου η χώρα να έχει στις 14 του μήνα ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ να είναι η επόμενη κυβέρνηση. Βλέπω πάρα πολύ κόσμο και γι' αυτό πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε κάθε προσδοκία και θέλω να καλέσω όλες και όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν μαζικά, να σπάσουν τους μηχανισμούς, να γυρίσουν τη πλάτη στα συστήματα, προκειμένου να δώσουν μια ηχηρή απάντηση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ».

Διαμαντοπούλου: Πάμε κάλπες για ισχυρή Ελλάδα και δίκαιη κοινωνία

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ - Άννα Διαμαντοπούλου

«Μεγάλη μέρα σήμερα και ηλιόλουστη… Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες. Τα μέλη, οι φίλοι, οι πολίτες, για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, με μία ισχυρή Ελλάδα, μια δίκαιη κοινωνία και αποτελεσματικό κράτος. Πάμε κάλπες» ανέφερε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου προσερχόμενη στο εκλογικό κέντρο.

Ανδρουλάκης: Σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού

ΠΑΣΟΚ - Ψήφος - Ανδρουλάκης

Στα προάστια του Πειραιά και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές ο πρόεδρος του κόμματος και εκ νέου υποψήφιος για τη θέση Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο δήλωσε «Πριν 2,5 χρόνια μου εμπιστευτήκατε τις τύχες το κινήματος. Σήμερα νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ για τη τιμή που μου έκαναν, αλλά και τις μάχες που δώσαμε μαζί. Σε μόλις 2,5 χρόνια σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού, κάναμε το ΠΑΣΟΚ πιο ισχυρό και πετύχαμε σημαντικές νίκες. Ξαναβάλαμε την παράταξή μας στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων. Μαζί πετύχαμε όλα αυτά τα σημαντικά βήματα, μαζί μπορούμε να κάνουμε το άλμα απέναντι στη ΝΔ».

Γερουλάνος: Η μεγάλη συμμετοχή, μας δίνει δύναμη

Παυλος Γερουλανος - ΠΑΣΟΚ

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο μετά τις 12.00 την Κυριακή 06.10 στις προεδρικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος Παύλος Γερουλάνος. «Είναι πολύ σημαντική μέρα, σήμερα, για τη Δημοκρατία, για το κόμμα, για την παράταξη. Συνιστώ σε όλον τον κόσμο που περιμένει, υπομονή και επιμονή. Πραγματικά αξίζει τον κόπο, αυτή η διαδικασία. Η μεγάλη συμμετοχή, δίνει νομιμοποίηση στον νέο Πρόεδρο, δίνει δύναμη στο ΠΑΣΟΚ. Ξεκινάει μία διαδικασία για να προχωρήσουμε μπροστά και το ΠΑΣΟΚ να μπορεί να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις, που έχει η χώρα σήμερα. Να ευχαριστήσω τους ανθρώπους στις εφορευτικές επιτροπές, για τη δουλειά που κάνουν και να ευχηθώ πραγματικά αυτή η διαδικασία, να είναι μια καινούργια μέρα για το ΠΑΣΟΚ».

Οι πρώην πρόεδροι

Πρώην Πρόεδροι - Ψήφος

Στο Πνευματικό Κέντρο δήμου Αθηναίων βρέθηκε λίγο μετά τις 12.00 την Κυριακή 06.10, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προκειμένου να ψηφίσει για τον πρώτο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ. «Η σημερινή ψηφοφορία είναι ένα βήμα το οποίο μας εξασφαλίζει μία συνέχεια όπου το ΠΑΣΟΚ να παίξει ένα σημαντικό ρόλο για την ελληνική εξέλιξη» ήταν η δήλωση του κ. Σημίτη.

Πρώην Πρόεδροι - Ψήφος

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε σε σχολείο στην Πάτρα για τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Σήμερα χρειάζεται η συμμετοχική αντίληψη να διαπεράσει όλη την κοινωνία, να δώσουμε λόγο, αξιοπρέπεια, φωνή στον Έλληνα πολίτη. Μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα. Για αυτό σήμερα η μαζική συμμετοχή όχι μόνο κάνει πιο ισχυρό το ΠΑΣΟΚ, διαμορφώνει την προοπτική για μία παράταξη ενωμένη και ανοίγει δρόμους για μία μεγάλη πράσινη προοδευτική αλλαγή στη χώρα, μία Δημοκρατία όχι μόνο συμμετοχική, αλλά και ισότητας, αλληλεγγύης κοινωνικής δικαιοσύνης» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Πρώην Πρόεδροι - Ψήφος

Το εκλογικό του δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, άσκησε και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Χρειάζεται ένας άλλος πόλος, χρειάζεται μία άλλη πρόταση εξουσίας. Αυτόν τον ρόλο οφείλει να τον αναλάβει το ΠΑΣΟΚ. Είμαι βέβαιος ότι η παράταξη έχοντας συνείδηση της ιστορίας θα ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση. Για την φυσιολογική λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και για την σταθερή πορεία της χώρας, της οικονομίας των θεσμών της εξωτερικής πολιτικής μέσα σε ένα ταραγμένο κόσμο πρέπει να υπερβούμε την ασυμμετρία του κομματικού συστήματος. Άρα χρειάζεται ένας άλλος πόλος, χρειάζεται μία άλλη πρόταση εξουσίας. Αυτόν τον ρόλο οφείλει να τον αναλάβει το ΠΑΣΟΚ. Η κοινωνία το γνωρίζει και είμαι βέβαιος ότι η παράταξη έχοντας συνείδηση της ιστορίας θα ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση».

Τα ευτράπελα

Το Κοινοτικό Ιατρείο του χωριού χρησιμοποίησε ως εκλογικό τμήμα για την διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ η αρμόδια εφορευτική επιτροπή στα Αρμόλια Χίου, ελλείψει άλλου καταλληλοτέρου χώρου.

Ο πιο φανατικός οπαδός του ΠΑΣΟΚ ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής 06.10. Ο 85χρονος Βασίλης Ζάμπρας (έτος γεννήσεως 1939) από τους Καλογήρους Τρικάλων, δηλώνει ότι «έζησε τα καλά χρόνια του ΠΑΣΟΚ» προσήλθε στις πράσινες κάλπες επισημαίνοντας ότι… «ήρθε η ώρα να ξαναπρασινίσει ο τόπος»!

ΠΑΣΟΚ - Τρίκαλα - ψηφοφόρος - φανατικός

Ειδήσεις σήμερα:

ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή Προέδρου

ΗΠΑ - Λευκός οίκος: Άνδρας επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί σε διαδήλωση για τη Γάζα (εικόνες)

Γάζα: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε τέμενος

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)