Κοινωνία

Σήμερα 20:05

Κηφισιά: Εργασίες ανακαίνισης σε δημοτικό σχολείο γίνονται εν ώρα μαθημάτων (βίντεο)

Σοβαρή καταγγελία από γονείς μαθητών Δημοτικού Σχολείου της Κηφισιάς έγινε μέσω του ΑΝΤ1. Δείτε τις αποκλειστικές εικόνες.

Κηφισιά: Εργασίες ανακαίνισης σε δημοτικό σχολείο γίνονται εν ώρα μαθημάτων (βίντεο)
-

Του Θάνου Κλωνόπουλου

Σκαλωσιές, σοβάδες και έργα στεγανοποιήσης και ανακαίνισης σχολικού κτηρίου την ώρα που εντός του χώρου βρίσκονται μαθητές.  Αυτή είναι η εικόνα σε σχολείο της Κηφισιάς, όπου διενεργούνται εργασίες, των ώρα των μαθημάτων των παιδιών, όπως αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1.

Γονείς του 2ου δημοτικού σχολείου Κηφισιάς καταγγέλλουν στον ΑΝΤ1 την επικινδυνότητα της ασφάλειας των παιδιών τους λόγω των εργασιών που γίνονται στον χώρο. Γονέας λίγο αφότου άφησε τα παιδιά του εντός στο σχολείο, κατέγραψε με το κινητό του, εργάτη στην ταράτσα του κτηρίου, ενώ στην άκρη της βρίσκεται φιάλη υγραερίου.

«Αντιλήφθηκα και μία φιάλη υγραερίου από εργασίες που γινόντουσαν. Είναι πολύ επικίνδυνο», δηλώνει στον ΑΝΤ1.

Κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η κάμερα κατέγραψε υδραυλικές εργασίες, με τα παιδιά να βρίσκονται πολύ κοντά στον εργάτη και τα εκτεθειμένα εργαλεία, χωρίς να υπάρχει κάποια επίβλεψη. Την ίδια ώρα, άλλοι μαθητές πλησιάζουν στην πόρτα όπου χωρίζει το προαύλιο με τον χώρο εργασιών της στεγανοποίησης. Το λουκέτο είναι ξεκλείδωτο, στις σκαλωσιές βρίσκονται εργάτες και ο κίνδυνος είναι ορατός.

Σχολείο - Εργασίες

«Δεν είναι σωστό να γίνονται εργασίες μέσα στο χώρο όπου οι μαθητές κάνουν μάθημα. Μπορούν να κάνουν απόγευμα, μπορούν Σαββατοκύριακο...», λέει γονέας.

Δεν έχουν περάσει πέντε μήνες από το περιστατικό σε σχολείο όταν πόρτα καταπλάκωσε 9χρονο μαθητή Δημοτικού, με αποτέλεσμα ο ανήλικος να τραυματιστεί. Το ατύχημα έγινε με τη λήξη των μαθημάτων όπου ταυτόχρονα ήταν σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης της καγκελόπορτας. Ο ΑΝΤ1 επικοινώνησε με το δήμο Κηφισιάς, ενημερώθηκε ότι, είναι σε γνώση τους οι καταγγελίες των γονέων. «Θα γίνει άμεσα έρευνα για την απόδοση ευθυνών καθώς την εργολαβία έχει αναλάβει η ΚΤΥΠ, ο κατασκευαστικός φορέας του κράτους για της δημόσιες κτηριακές υποδομές», ανέφεραν από τον Δήμο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)