Κοινωνία

Χθες 08:37 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 21:26

Συναυλία για Τέμπη - Πλακιάς: Δέχομαι την απόφαση, η φωνή σας να ακουστεί στον ουρανό

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στη κόντρα τον οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών σχετικά με τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο.

Συναυλία για Τέμπη - Πλακιάς: Δέχομαι την απόφαση, η φωνή σας να ακουστεί στον ουρανό
-

Σύμφωνος με την απόφαση των αρμόδιων φορέων για τη διεξαγωγή της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών εμφανίστηκε ο Νίκος Πλακιάς, απευθύνοντας μάλιστα κάλεσμα ενότητας.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε στις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στην πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, δημοσίευσε μία ανάρτηση στα social media λέγοντας «ναι» στην απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μουσείων που είχε γνωμοδοτήσει θετικά στο σχετικό αίτημα παραχώρησης του Καλλιμάρμαρου για τη διοργάνωση της συναυλίας.

«Έμαθα ότι η εκδήλωση θα γίνει. Δέχομαι την απόφαση των αρμοδίων φορέων που πήραν την τελική απόφαση» ανέφερε αρχικά για να στείλει στη συνέχεια μήνυμα ενότητας.

Απευθυνόμενος στους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν, τούς κάλεσε να βάλουν όσο πιο πολύ δύναμη μπορούν στη φωνή τους για να ακουστεί έως τον ουρανό. Τέλος, ευχήθηκε από καλή επιτυχία από την καρδιά του, όπως χαρακτηριστικά έγραψε.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων άναψε το πράσινο φως στο αίτημα του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου, με σκοπό την διοργάνωση, στις 11 Οκτωβρίου, συναυλίας μνήμης.


«Κατέβασα την ανάρτηση για ασφαλιστικά μέτρα»

Δύο ώρες πριν από την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, ο κ. Πλακιάς εξηγούσε ότι κατέβασε ανάρτησή του στο «Χ» για ασφαλιστικά μέτρα κατά των καλλιτεχνών που θα δώσουν το «παρών» στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο.

«Την ανάρτηση για τα ασφαλιστικά την κατέβασα. Διότι πολλά σχόλια ζήτησαν την συμφιλίωση και το να σταματήσω να ρίχνω και άλλο λάδι στην φωτιά. Πολλά ήταν πολύ συγκινητικά. Οπότε κάπου εδώ τέλος με αυτό το θέμα. Ας αποφασίσουν οι αρμόδιοι πώς να γίνει και αν γίνει».

Λάτα: Δεν θέλαμε να υπάρχει εισιτήριο, ιδίως για τους φοιτητές, αλλά...

Νωρίτερα, στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Παρασκευή η Άλμα Λάτα, μητέρα της 20χρονης Κλαούντιας, που έχασε την ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, αναφορικά με τις κόντρες μεταξύ οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας για την συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, με αφορμή τον ορισμό εισιτηρίου έναντι 15 ευρώ.

Λίγες ώρες μετά από την επίσημη απόφαση του Υπ. Πολιτισμού για παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου, ώστε να γίνει η συναυλία, η κ. Λάτα, αφού συλλυπήθηκε την οικογένεια ενός εκ των παιδιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, καθώς πριν απο λίγες ώρες πέθανε η μητέρα του, αναφέρθηκε στην έριδα που ξέσπασε μεταξύ οικογενειών για την συναυλία.

«Ποτέ δεν υπάρχει κόντρα ανάμεσα στις οικογένειες που έχουν χάσει τα παιδιά τους, όμως επειδή τα παιδιά μας ήταν φοιτητές και επειδή δεν θέλαμε οι φοιτητές να πληρώσουν εισιτήρια για να τους έχουμε δίπλα μας, γι’  αυτό είχαμε μια αντίρρηση», είπε η χαροκαμένη μάνα.

Προσέθεσε πάντως ότι μετά από και την πρωινή κόντρα της Πέμπτης στον «αέρα» του ΑΝΤ1, ανάμεσα στην Μαρία Καρυστιανού και στον Νίκο Πλακιά, αλλά και την ανακοίνωση 26 οικογενειών πως αντιτίθενται στον ορισμό εισιτηρίου για την συναυλία, η διαμάχη που υπήρχε «σταμάτησε χθες. Μιλήσαμε στα τηλέφωνα χθες, ρίξαμε τους τόνους χθες και όλες οι μανούλες που χάσαμε τα παιδιά μας, τα βρήκαμε μεταξύ μας».

«Δεν ήθελα να περάσουμε αυτή την εντύπωση, αυτές τις ημέρες είμασταν όλοι στενοχωρημένοι. Πρέπει να δώσουμε μια μάχη όλες οι μανούλες μέσα στα δικαστήρια και θέλουμε τον κόσμο να είναι έξω απο τα δικαστήρια και να μας στηρίζει για να νικήσουμε, γιατί ειναι πολύ δύσκολος αγώνας. Θέλουμε τον κόσμο και την νεολαία, τους θέλουμε δίπλα μας», είπε η μητέρα της άτυχης Κλαούντιας.


Ειδήσεις σήμερα:

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ σφυροκοπά ασταμάτητα τον Λίβανο

ΑΑΔΕ: Μείωση προστίμων για όποιον αποδεχθεί τον... έλεγχο της Εφορίας!

50 χρόνια ΝΔ - Μητσοτάκης: Εγγύηση για σίγουρη και περήφανη Ελλάδα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)