Κοινωνία

Χθες 19:47

Ιωνάς Καρούσης: “Νομίζω είναι ένα κακό όνειρο”, λέει η σύντροφός του (βίντεο)

Η σύντροφος του Έλληνα φοιτητή που έχασε τη ζωή του σε τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ, μιλά συντετριμμένη για την απώλεια στον ΑΝΤ1.

Ιωνάς Καρούσης: “Νομίζω είναι ένα κακό όνειρο”, λέει η σύντροφός του (βίντεο)
-

Της Λίλιαν Τσουρλή, από το κεντρικό δελτίο ειδ΄σεων του ΑΝΤ1

Κανείς από τους συγγενείς και τους φίλους του Ιωνά Καρούση δεν μπορεί να πιστέψει ότι το χαμογελαστό παιδί, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη έχασε τη ζωή του στο Ισραήλ, γιατί βρέθηκε τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο.

"Νομίζω ότι ζω ένα κακό όνειρο" δηλώνει η σύντροφος του συντετριμμένη στον ΑΝΤ1.

Η τελευταία του φωτογραφία στην Ελλάδα γιορτάζοντας το Σεπτέμβριο τα γενέθλια του. Η τελευταίες του καλοκαιρινές διακοπές στη Χαλκιδική. Η τελευταία παρουσίαση εργασίας του ολοκληρώνοντας το 3ο έτος της σχολής του….

Ένας ακόμη νέος που χάθηκε τόσο άδικα μια ανάσα πριν ολοκληρώσει την πτυχιακή του με θέμα χαρτογραφώντας τη θάλασσα της Χάιφα, λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί η ευτυχία του συγκατοικώντας με την αγαπημένη του Μαργαρίτα. Περίμενε τη βίζα της για να πάει κοντά του…

Η Μαργαρίτα Χρονοπούλου, δήλωσε στον ΑΝΤ1: “Το αγόρι μου το όμορφο. Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω τέτοιο παιδί…Τέτοια ψυχή, τέτοια καλοσύνη και πραγματικά δεν ξέρω γιατί ο Θεός τον πήρε κοντά του”.

Για την Μαργαρίτα και τα ξαδέρφια του που λάτρευε επισκέπτονταν συνεχώς την Ελλάδα….

“Εγώ νομίζω ότι θα χτυπήσει το κουδούνι και θα έρθει. Ζώ ένα πάρα πολύ κακό όνειρο”, είπε ακόμη η σύντροφος του νεαρού.

Ο Ιωνάς είχε μιλήσει τελευταία φορά με τον πνευματικό του αδερφό τον Παναγιώτη. Περίμενε να τον πάρει πίσω μόλις ολοκλήρωνε τη φωτογράφιση στην Τζάφα. Δεν γνώριζαν για το μακελειό. Δεν ήξεραν ότι οι τρομοκράτες του αφαίρεσαν τη ζωή εν ψυχρω με 4 σφαίρες

Ο Παναγιώτης Βλαχόπουλος φίλος του Ιωνά ανέφερε: “αρχίσαμε να τον ψάχνουμε μήπως έμεινε από μπαταρία. Είπαμε μήπως έχασε το κινητό… Του έστειλα μήνυμα “με λαμβάνεις;” Δεν μου απάντησε…”

Η Ισραηλινή αστυνομία εκείνη τη στιγμή ενημέρωνε τους δικούς του για αυτό που δεν ήθελαν καν να σκεφτούν

Ο Νίκος Γρηγοριάδης καθηγητής νευρολογίας ΑΧΕΠΑ και νονός του ανέφερε: “Ο Ιωνάς είχε εκπαιδευτεί στον Ισραηλινό στρατό και είχε τιμηθεί από αυτόν όμως στη καρδία του επικρατούσε το φως”.

Το Σάββατο την ώρα που θα οδηγείται στην τελευταία του κατοικία στα Ιεροσόλυμα οι συγγενείς του και οι φίλοι του θα τελέσουν τρισάγιο στην Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης.

Λίγα μέτρα πιο πέρα από το άψυχο κορμί του Ιωνά και μέσα στο βαγόνι του τραμ, οι τρομοκράτες εκτέλεσαν την Σάχαρ. Ξαδέρφη του Ιωνάθαν που λίγα 24ωρα νωρίτερα έμπαινε στη πρώτη διαθέσιμη πτήση με τα παιδιά του για να γλιτώσουν από αυτά που ακολούθησαν.

Ένα τηλεφώνημα ήταν η αφορμή να αλλάξει η μοίρα της.

“Εκείνο το βράδυ είχε άλλα σχέδια μια φίλη της της ζήτησε να τη βάψει για τον γάμο…Παντρεύτηκε πριν ένα χρόνο… Είναι η 4η φορά που φεύγω από το σπίτι μου απ το Τελ Αβιβ με τα παιδιά μου, εύχομαι να ηρεμήσουν για να είμαστε σε ρουτίνα πολέμου”, λέει ο Ιωνάθαν,

Αυτή είναι η ζωή τα τελευταία χρόνια για τα εκατομμύρια των κατοίκων στα Ιεροσόλυμα… μια ρουτίνα πολέμου.

Ειδήσεις σήμερα:

Βία ανηλίκων: Ανήλικη με νεφρική ανεπάρκεια άλλαξε σχολείο λόγω bullying (βίντεο)

Συναυλία για τα Τέμπη - Βλάχος: Κανείς δεν δικαιούται να ζητάει χρήματα στο όνομα των παιδιών μας

Κορονοϊός: Δεκάδες θάνατοι και εκατοντάδες εισαγωγές την περασμένη εβδομάδα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)