Κοινωνία

Σήμερα 19:50

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Αντιδήμαρχος στο “κάδρο” των ερευνών ως υπαίτιος (βίντεο)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως ύποπτος για την πρόκληση της πυρκαγιάς, ερευνάται ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου καθώς κάπνιζε μελίσσια.

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Αντιδήμαρχος στο “κάδρο” των ερευνών ως υπαίτιος (βίντεο)
-

Του Σπύρου Λεβειδιώτη, από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Στο κάδρο των ερευνών για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Κόρινθο, βρίσκεται ένας άνδρας που έκανε εργασίες σε κυψέλες με μελίσσια.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, πρόκειται για τον αντιδήμαρχο Ξυλοκάστρου, που είχε και την ευθύνη της πολιτικής προστασίας στο Δήμο.

Η έρευνα των στελεχών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού οδήγησε στα ίχνη ενός κατοίκου της περιοχής – μέλους της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κορινθία.

Φέρεται το πρωί της Κυριακής να έκανε θερμές εργασίες σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου εκδηλώθηκε η φονική πυρκαγιά. Ήταν μάλιστα από τα πρόσωπα που τηλεφώνησε ώστε να ενημερώσει ότι προκλήθηκαν οι φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε στο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά για να καπνίσει μελίσσια τα οποία ανήκουν σε άλλο άτομο. Υπάρχει μάλιστα μαρτυρία κατοίκου που τον είδε να βρίσκεται στην περιοχή εκείνο το πρωινό.

Ο Αντιδήμαρχος για την Εποπτεία και το Συντονισμό του Δήμου στη Δ.Ε. Ευρωστίνης Ανδρέας Καραβάς, εντοπίστηκε από τις αρχές και του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ. Φέρεται να υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε ξερές πευκοβελόνες ενώ στη συνέχεια έπλυνε το καπνιστήρι. Αρνήθηκε όμως ότι ευθύνεται από τη φωτιά. Αφέθηκε ελεύθερος ωστόσο οι ανακριτικοί υπάλληλοι της πυροσβεστικής κάνουν “αγώνα δρόμου” ώστε να βρουν πειστήρια και να “δέσουν” την υπόθεση.

Oι κάτοικοι της περιοχής “πάγωσαν” στο άκουσμα ότι ένα πολύ γνωστό σε αυτούς πρόσωπο μπορεί να ευθύνεται για τον πύρινο εφιάλτη.

Η φωτιά ξεκίνησε κοντά στους οικισμούς Ροζενά και Δερβένι. Η Κορινθία βρισκόταν σε κατηγορία κινδύνου 4. Λόγω της ιδιότητάς του στην τοπική αυτοδιοίκηση γνώριζε ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς ήταν πολύ υψηλός.

Στην περίπτωση που προκύψουν στοιχεία ο ύποπτος είναι αντιμέτωπος με πολύ σοβαρές κατηγορίες καθώς η φωτιά άφησε πίσω της δύο νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες καμένα στρέμματα καλλιεργειών και δασικής έκτασης.

Ο Κωνσταντίνος Τσίγκας, πρόεδρος ένωσης αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, αναφέρει: “Είναι απαράδεκτο και άκρως εγκληματικό όταν κάποιοι συνάνθρωποί μας όχι μόνο κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου αλλά και όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι πολύ υψηλός προβαίνουν σε θερμές εργασίες και να θέτουν σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες”.

Τα στελέχη της πυροσβεστικής βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τη δικαιοσύνη για τα επόμενα βήματα της έρευνας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ντιμπέιτ - ΗΠΑ: Οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι “πυροβόλησαν” Χάρις και Τραμπ (εικόνες)

Ταξί - Πιτσιλής: Τελευταία πρόσκληση για τις ταμπέλες... πριν από τα πρόστιμα

Πατέρας Ιωνά Καρούση στον ΑΝΤ1: Ο μοναχογιός μου θυσιάστηκε στην τρέλα του πολέμου (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)