Κοινωνία

Σήμερα 14:20 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 16:15

Μεταναστευτικό: Πολύνεκρο ναυάγιο στην Σάμο (βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης δεκάδων ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος, η τύχη των οποίων αγνοείται. Στις έρευνες λαμβάνει μέρος και ένα ελικόπτερο.

Μεταναστευτικό: Πολύνεκρο ναυάγιο στην Σάμο (βίντεο)
-

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στις ακτές της Σάμου, όταν πλαστική λέμβος στην οποία επέβαιναν 33 άτομα βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ισιδώρου βορειοδυτικά του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πλαστική λέμβο, επέβαιναν 33 μετανάστες, εκ των οποίων οι 5 βγήκαν στην ξηρά και τρία άτομα ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν «χάσει» τη ζωή τους και ακόμη 24 αγνοούνται. Μέχρι στιγμής, οι διασωθέντες ανέρχονται στους πέντε. Η τελευταία σορός ανευρέθη σε βραχώδες σημείο και ανήκει σε μία γυναίκα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος.

Οι έρευνες για τους διασωθέντες συνεχίζονται πυρετωδώς στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Ισιδώρου βορειοδυτικά της Σάμου, υπό τον συντονισμό του Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης. Στο σημείο επιχειρούν 1 ΠΛΣ, 1 ΠΑΘ, 1 περιπολικό πλοίο, 1 ιδιωτικό σκάφος εθελοντικής ομάδας διάσωσης και 1 περιπολικό όχημα του λιμενικού σώματος. Απογειώθηκε και ένα ελικόπτερο.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι ΒΔ 5-6 μποφόρ.

πηγή εικόνας: samos24.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δήμος Αθηναίων: Γιατί γέμισε ποντίκια η Πλατεία Συντάγματος (βίντεο)

“Βατικανό των Μουσουλμάνων”: Ο Ράμα ιδρύει μουσουλμανικό κρατίδιο μέσα στα Τίρανα

Γεροβασίλη στον ΑΝΤ1: Δεν θα είμαι υποψήφια – Να κάνουμε τα πάντα για να μην κερδίσει ο Κασσελάκης

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)