Κοινωνία

Σήμερα 07:55

Τριλυράκης στο “Καλημέρα Ελλάδα”: Μιλάμε για κινητά ενώ υπάρχουν τόσα προβλήματα στα σχολεία

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων μίλησε στο "Καλημέρα Ελλάδα" για το μέτρο απαγόρευσης χρήσης του κινητού τηλεφώνου στα σχολεία. Τι είπε για την βία και την επιθετικότητα ανηλίκων.

Τριλυράκης στο “Καλημέρα Ελλάδα”: Μιλάμε για κινητά ενώ υπάρχουν τόσα προβλήματα στα σχολεία
-

Στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" και στον Γιώργο Παπαδάκη και την Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου μίλησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, Σταύρος Τριλυράκης, για το φαινόμενο έξαρσης της βίας ανηλίκων και για τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά "το να μιλάμε για κινητά, ενώ υπάρχουν τόσα προβλήματα στο σχολείο, λειτουργεί αποπροσανατολιστικά. Δεν είναι το βασικό πρόβλημα αυτό".

Υποστήριξε πως η απαγόρευση της χρήσης του κινητού τηλεφώνου είναι ένα επίμετρο.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "δεν εστιάζει σε μέτρα πρόληψης αλλά σε μετρά καταστολής" και έδωσε σαν παράδειγμα την απουσία παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών από το εκπαιδευτικό σύστημα.

Αναφερόμενος στην έξαρση βίας, τόνισε πως "δεν γεννάται μέσα στα σχολεία, αλλά έρχεται από την κοινωνία". 

Αναφορικά με το φαινόμενο είπε πως "όταν οι γονείς δουλεύουν πολλές ώρες, οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες, την θέση του κηδεμόνα ανλαμβάνει το κινητό, η τηλεόραση και τα κοινωνικά δίκτυα, οπότε θα υπάρχουν τέτοια θέματα".

Τέλος σχετικά με την επιθετικότητα των ανηλίκων είπε πως θεωρεί ότι ξεκινάει, επειδή "τα παιδιά δεν βλέπουν μέλλον. Βλέπουν μια κοινωνία βασισμένη στην αδικία, την ανισότητα, την άδικη κατανομή πλούτου και βλέπουν μπροστά τους εμπόδια. Η βία πρέπει να αντιμετωπίζεται μακροπρόθεσμα". 

Κλείνοντας επανέλαβε πως η κυβέρνηση "δεν λαμβάνει τα σωστά μέτρα".



Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Ολονύχτιο “σφυροκόπημα” από το Ισραήλ (εικόνες)

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή

Εορτολόγιο - 20 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)