Κοινωνία

21 Αυγούστου 2024 09:56 Τελευταία ενημέρωση : 21 Αυγούστου 2024 16:27

Ρόδος: Χωρίς νερό για δύο εβδομάδες η Ιερά Μονή Τσαμπίκας

Με βυτία και... κατσαρόλες ετοιμάζεται το νερό για τις βαφτίσεις. Εκτός λειτουργίας οι τουαλέτες κοινού. Πώς δημιουργήθηκε το πρόβλημα στο δημοφιλές μοναστήρι του νησιού.

Ρόδος: Χωρίς νερό για δύο εβδομάδες η Ιερά Μονή Τσαμπίκας
-

Έντονο πρόβλημα λειψυδρίας αντιμετωπίζουν στην ευρύτερη περιοχή του Μοναστηριού της Παναγιάς Τσαμπίκας στη Ρόδο, από τις αρχές Αυγούστου.

Από τις 8 Αυγούστου άρχισε να γίνεται έντονο το πρόβλημα στην Ιερά Μονή, καθώς έκτοτε η ροή του νερού είναι χαμηλή και προσωπικό και πιστοί εξυπηρετούν τις ανάγκες τους μεταφέροντας μπιτόνια νερού, και με κουβάδες ζεσταίνουν τις κατσαρόλες για τις βαπτίσεις. Στην περιοχή υπάρχει και το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα μέλη ου οποίου, όταν έχουν βάρδια, δεν έχουν νερό να κάνουν μπάνιο. Στην δε Παναγιά Ψηλή, εδώ και τρεις μήνες μεταφέρεται νερό με βυτίο.

«Έχουμε ακόμη πρόβλημα, αν και έχουμε “ενοχλήσει” ακόμη και βουλευτές του νομού μας! Βεβαίως από την πρώτη στιγμή έχουμε ενημερώσει τον πρόεδρο της Επιχείρησης Ύδρευσης Ρόδου κ. Βαγιανό και προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Κολιάδη. Έχουμε κάνει κρούση σε όλους, αλλά δυστυχώς αποτέλεσμα δεν βλέπω. “Υπάρχει βλάβη”, “H δεξαμενή δεν γεμίζει ικανοποιητικά”, “Tο νερό δεν μπορεί να φτάσει ψηλά” είναι οι απαντήσεις που λαμβάνουμε. Δυστυχώς, λυπάμαι… αλλά, ακόμη σταγόνα δεν έχει φτάσει στην Ιερά Μονή, κι έτσι λοιπόν με τους κουβάδες κάνουμε μπάνιο και με τους κουβάδες μαγειρεύουμε από την πηγή του τρεχούμενου νερού της εκκλησίας, ενώ οι τουαλέτες οι οποίες πρέπει να εξυπηρετούν τον κόσμο για τις βαπτίσεις κλπ. είναι κλειστές» δήλωσαν μέλη του προσωπικού της Ιεράς Μονής.

Όπως μεταδίδει το dimokratiki.gr, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Ρόδου (ΔΕΥΑΡ) Σωτήρης Βαγιανός παραδεχόμενος το πρόβλημα, έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για το θέμα και τη διαβεβαίωση ότι σήμερα Τετάρτη θα έχει επιλυθεί, λέγοντας τα εξής: «Έχουμε μία βλάβη σε γεώτρηση στην περιοχή. Αλλάζουμε την αντλία και τελειώνει το πρόβλημα. Υπάρχει ως γνωστόν υπερκατανάλωση στην παραλιακή ζώνη της ευρύτερης περιοχής της Παναγιάς Τσαμπίκας. Υδροδοτούν με υδροφόρες την κεντρική δεξαμενή για να κρατάει την στάθμη της μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα της Παναγίας Τσαμπίκας και της ευρύτερης περιοχής. Το πρόβλημα αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις. Μιλάμε για μία διαδικασία που μπορεί να αφορά τρεις με τέσσερις ανθρώπους. Και προσπαθούμε να λύσουμε το ζήτημα. Το ζήτημα είναι εδώ και μία εβδομάδα και το παλεύουμε πολλές μέρες για να βρούμε την αιτία. Την βρήκαμε χθες και είμαστε σήμερα εκεί για να λύσουμε το πρόβλημα λειψυδρίας. Επίσης τροφοδοτούμε τη δεξαμενή με δύο αδειοδοτημένες υδροφόρες, μία του Δήμου και μία ιδιώτη. Οι σωλήνες που έχουν βάλει εκεί στην περιοχή είναι από την εποχή της δημαρχίας του Αλέξανδρου Παπουρά για να παίρνει νερό η περιοχή. Τοποθετήθηκαν σε ύψος 1.45 που σημαίνει ότι για να πάρει νερό αυτή η δεξαμενή πρέπει να έχει πάνω από 1.50 μέτρο στάθμη. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι σε ύψος 1,37. Προσπαθούμε λοιπόν να την ενισχύσουμε για να δώσουμε νερό. Όλα αυτά τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στον Αρχάγγελο είναι για γέλια. Ο σχεδιασμός ήταν ανεπαρκής και για γέλια. Ιδιαίτερο πρόβλημα έχει η περιοχή του μοναστηριού. Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι επιχειρήσεις στον δρόμο προς την παραλία μεμονωμένα και συγκεκριμένες ώρες. Η κατάσταση όμως εκεί είναι διαχειρίσιμη».

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία στη Θεσσαλία: Η Πυροσβεστική δέχθηκε 55 κλήσεις λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Τετάρτη

Καιρός: Νεφώσεις, βροχές και τοπικές καταιγίδες την Τετάρτη

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)