Κοινωνία

20 Αυγούστου 2024 20:11

Δήμαρχος Τήλου στον ΑΝΤ1: Υποδεχθήκαμε 2000 μετανάστες μέσα σε λίγους μήνες

Για τις περιπέτειες του νησιού σχετικά με τις μαζικές αφίξεις μεταναστών θυμάτων διακινητών, αλλά και την εντυπωσιακή αλληλεγγύη ντόπιων επαγγελματιών και εθελοντών μίλησε η κ. Καμμά.

Δήμαρχος Τήλου στον ΑΝΤ1: Υποδεχθήκαμε 2000 μετανάστες μέσα σε λίγους μήνες
-

Την μαρτυρία της από τη διάσωση του Ιωνά αλλά και από την γενικότερη κατάσταση η οποία επικρατεί στο νησί όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα, έδωσε την Τρίτη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και την Μαρία Σαράφογλου η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά.

Σχετικά με τις εξελίξεις της τελευταίας στιγμής όσον αφορά την άφιξη μεταναστών, σημείωσε: «Εδώ και 3 ώρες περνάει ελικόπτερο το οποίο κάνει αναζήτηση 6-7 αγνοούμενων ατόμων. Το νησί έχει δεχθεί πάνω από 2000 μετανάστες τους τελευταίους μήνες από τον Απρίλιο και μετά. Σήμερα εντοπίστηκαν 66 άνθρωποι το πρωί, 18 το μεσημέρι και τώρα αναζητούνται άλλοι 7 η 8. Δεν ξέρουμε αν είναι άντρες γυναίκες η παιδιά. Το τραγικό είναι ότι οι περισσότεροι βγαίνουν χτυπημένοι. Τους χτυπούν οι διακινητές για να τους βάλουν στις βάρκες. Είναι τραυματισμένοι από όπλα, από γκλοπ, από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Σήμερα υπήρχαν 3 παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους. Είμαστε καθημερινά αποδέκτες 3-4 αποβιβάσεων».

Για τη διάσωση του Ιωνά η κ Καμμά μοιράστηκε: «Το παιδί μαζί με τους γονείς του μεταφέρθηκε πλέον στη Λερό. Είναι ένα παιδί το οποίο κοιτάει στα ματιά τους ανθρώπους γύρω του και νομίζεις ότι θέλει να τους μιλήσει. Έχει πολύ μεγάλες αντοχές, δεν έκλαιγε, αντιθέτως ήταν ήρεμο ααν να ήταν μεγάλος άνθρωπος. Ήθελε να συνεργαστεί για να σωθεί η ζωή του».

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική - Θάνατος 19χρονου: Το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια

Φωτιά στην Αττική: Το σχέδιο 10 σημείων για την επόμενη ημέρα στις πληγείσες περιοχές

Ναυάγιο στην Σικελία - Μάικ Λιντς: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο συγκατηγορούμενός του αγνοούμενου μεγιστάνα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)