Κοινωνία

04 Ιουλίου 2024 19:41 Τελευταία ενημέρωση : 04 Ιουλίου 2024 20:12

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό - Οικογένεια θύματος: Κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του

Σε δήλωση που εξέδωσε, η οικογένεια υποστηρίζει ότι "έχουν ειπωθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας" για το θύμα της "εκτέλεσης".

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό - Οικογένεια θύματος: Κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του
-

Νέα δήλωση έκανε η οικογένεια του 54χρονου τοπογράφου που «εκτελέστηκε» στο Ψυχικό, στην οποία αναφέρουν ότι κινούνται νομικά ενάντια σε όσου δεν σέβονται τη μνήμη του δολοφονηθέντος. 

Στην ανακοίνωση υποστηρίζουν ότι "έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας: ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α." και επισημαίνουν πως "Όλα τα ανωτέρω είναι απολύτως ψευδή, ενώ η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο. Το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά".

H δήλωση της οικογένειας του δολοφονηθέντος Παναγιώτη Στάθη:

"Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι διάφοροι δημοσιογράφοι και «καλεσμένοι» τους, συνεχίζουν να σπιλώνουν τη μνήμη του συζύγου και πατέρα μας Παναγιώτη Στάθη με αδιανόητα ψεύδη που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας.

Τις μέρες που ακολούθησαν την άνανδρη δολοφονία του, έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας: ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α.

Όλα τα ανωτέρω είναι απολύτως ψευδή, ενώ η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο. Το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά.

Εντούτοις, κάποιοι για να κερδίσουν τα δεκαπέντε λεπτά ευτελούς δημοσιότητάς τους, ή εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες, δεν σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη του, ούτε την οδύνη μας.

Εμείς, η οικογένειά του, η χήρα του, τα παιδιά του και οι γονείς του δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή υπόνοια σπίλωσης της μνήμης του Παναγιώτη Στάθη και για αυτό ήδη κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν την σεβάστηκαν.

Αθήνα, 4-7-2024

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι
Λεωνίδας Μπουτσικάρης
Ανδρέας Παπαρρηγόπουλος"

Εντωμεταξύ. την έρευνα για την εκτέλεση ανέλαβε η  Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, .

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ερευνάται η οικονομική δραστηριότητα του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, ο οποίος πριν από λίγες μέρες δολοφονήθηκε έξω από το γραφείο του, στο Ψυχικό.

Ειδικότερα, η Αρχή, υπό τον επικεφαλής της, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ερευνά όλη την περιουσιακή κατάσταση του τοπογράφου, όπως και των προσώπων που είχαν επαγγελματική σχέση μαζί του, αναζητώντας στοιχεία και πρόσωπα τα οποία θα συνδράμουν στις έρευνες για την αποκάλυψη του δράστη.

Ειδήσεις σήμερα:

Αντιτρομοκρατική: 7 συλλήψεις για εμπρησμούς σε συναγωγή και επιχειρήσεις

Γαλλία - Βερσαλλίες: Συναγερμός στο Παλάτι

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα φτάσει στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)