Γενικά

02 Σεπτεμβρίου 2016 14:07

Πέθανε ο Θανάσης Ζαφειρίου, μοναδικός επιζών του Noratlas

Απεβίωσε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πέθανε ο Θανάσης Ζαφειρίου, μοναδικός επιζών του Noratlas
-

 

Απεβίωσε τα ξημερώματα ο Θανάσης Ζαφειρίου, ο μοναδικός επιζών του μεταγωγικού αεροσκάφους Noratlas 4, της επιχείρησης αυτοκτονίας ΝΙΚΗ που πραγματοποιήθηκε την πρώτη μέρα της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο.

Ο Θανάσης Ζαφειρίου νοσηλευόταν με σοβαρά προβλήματα υγείας στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το Noratlas, μεταγωγικό αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας καταρρίφθηκε το 1974 από φίλια πυρά, ενώ η άτρακτός του εντοπίσθηκε στην Κύπρο τον Αύγουστο του 2015.  

Ο Θανάσης Ζαφειρίου άνοιξε την πόρτα και πήδηξε από ύψος 100 μέτρων χωρίς αλεξίπτωτο λίγο πριν συντριβεί στο έδαφος το αεροπλάνο, που πήρε φωτιά όταν το χτύπησε ένα εμπρηστικό αντιαεροπορικό βλήμα.

Το Noratlas, που είχε απογειωθεί από την Σούδα της Κρήτης αργά το βράδυ της 21ης Ιουλίου 1974, είχε τετραμελές πλήρωμα και μετέφερε 28 Έλληνες καταδρομείς. Δεκαέξι νεκροί, των οποίων οι σοροί βρέθηκαν εκτός του αεροσκάφους, τάφηκαν στο κοιμητήριο Λακατάμειας. Από αυτούς ταυτοποιήθηκαν με την μέθοδο DNA οι 12.

ΚΥΠΡΟΣ - ΑΝΑΣΚΑΦΗ - NORATLAS

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)