Γενικά

14 Απριλίου 2016 14:54

Στήθηκε η αντιαεροπορική “ομπρέλα” στη Χίο (βίντεο)

Δείτε την ανάπτυξη των δυνάμεων. Βολές στο πλαίσιο της άσκησης, την ώρα που κορυφώνεται η τουρκική προκλητικότητα με “πάρτι υπερπτήσεων” στις Οινούσσες.

Στήθηκε η αντιαεροπορική “ομπρέλα” στη Χίο (βίντεο)
-

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Το αντιαεροπορικό σύστημα OSA/AK, με βεληνεκές 12 χιλιομέτρων και δυνατότητα ρίψης 6 βλημάτων ανά λεπτό έχει ανοίξει στο πλαίσιο της ανάπτυξης της «ομπρέλας αεράμυνας» της Χίου.

Πέραν αυτών, στο πλαίσιο της άσκησης, για την οποία σήμανε αιφνίδιο συναγερμό την νύχτα ο Πάνος Καμμένος, έχουν λάβει θέσεις τόσο το αντιαεροπορικό ASRAD Hellas, που είναι εγκατεστημένο επάνω σε οχήματα επεμβάσεως-υποστήριξης τύπου Hummer όσο και ρωσικά αντιαεροπορικά πυροβόλα ZU-23. 

Το βίντεο που έχει δοθεί στην δημοσιότητα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού αφορά στην προηγούμενη ανάλογη άσκηση στην περιοχή, η οποία έχει παρεμφερές με το σημερινό σενάριο και στην οποία λαμβάνουν μέρος οι αντίστοιχες δυνάμεις.

Η ενεργοποίηση της ελληνικής αεράμυνας, ως απάντηση στην αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και το σερί παραβιάσεων του FIR Αθηνών από τουρκικά μαχητικά, έχει οξύνει την ένταση στην περιοχή, γεγονός που επιτείνει το «πάρτι υπερπτήσεων» τουρκικών μαχητικών στην περιοχή, με αναχαιτίσεις από ελληνικά Μιράζ, ενώ σε μία περίπτωση υπήρξε και «εμπλοκή».

Άσκηση - Γενικό Επιτελείο Στρατού

Άσκηση - Γενικό Επιτελείο Στρατού

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)