Γενικά

25 Ιανουαρίου 2016 07:59

Παππούς 4χρονου Φοίβου: Θα παίξω τριπλό ρόλο για τα παιδιά

Ο μικρός Φοίβος περιγράφει, μέσω του παππού του, στο Καλημέρα Ελλάδα, πώς έζησε τις τελευταίες εβδομάδες. Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο συζυγοκτόνος.

Παππούς 4χρονου Φοίβου: Θα παίξω τριπλό ρόλο για τα παιδιά
-

Προθεσμία ζήτησε και πήρε, για να απολογηθεί την Τετάρτη, ο συζυγοκτόνος Κλοντ Λέσι, που συνελήφθη χθες, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του, όπου είχε δολοφονήσει την εν διαστάσει σύζυγό του, μπροστά στα μάτια του 6χρονου γιου τους, πριν αρπάξει τον 4χρονο Φοίβο και εξαφανιστούν.

Ο 35χρονος, που φέρεται να έχει ομολογήσει τη δολοφονία της συζύγου και πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για έκθεση του ανήλικου γιου του σε κίνδυνο ζωής. Την υπεράσπισή του δεν αναλαμβάνει κανένας νομικός, γι'αυτό και θα του ορίσει δικηγόρο η Πολιτεία.

Ο ίδιος, κατέθεσε χθες ότι, όλο αυτό το χρονικό διάστημα κινούνταν στα όρια του νομού Χαλκιδικής, καθώς αποπειράθηκε να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε λόγω της ισχυρής κινητοποίησης των αστυνομικών αρχών.

33ΧΡΟΝΟΣ - ΣΥΖΥΓΟΚΤΟΝΟΣ - ΚΛΟΝΤΙ ΛΕΣΙ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΕΓΚΛΗΜΑ - ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ

33ΧΡΟΝΟΣ - ΣΥΖΥΓΟΚΤΟΝΟΣ - ΚΛΟΝΤΙ ΛΕΣΙ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΕΓΚΛΗΜΑ - ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ

33ΧΡΟΝΟΣ - ΣΥΖΥΓΟΚΤΟΝΟΣ - ΚΛΟΝΤΙ ΛΕΣΙ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΕΓΚΛΗΜΑ - ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ

33ΧΡΟΝΟΣ - ΣΥΖΥΓΟΚΤΟΝΟΣ - ΚΛΟΝΤΙ ΛΕΣΙ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΕΓΚΛΗΜΑ - ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Την ίδια ώρα, ο 4χρονος γιος του νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο, όπου εισήχθη για προληπτικούς λόγους. «Το παιδί ήταν πολύ αφυδατωμένο και εξαντλημένο και παρέμεινε στο νοσοκομείο» δήλωσε ο παππούς του στο Καλημέρα Ελλάδα, τονίζοντας όμως πως, «είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του».

Ο Φοίβος, που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του την ώρα της δολοφονίας της μαμάς από τον μπαμπά του, δεν γνώριζε ότι η μαμά του δεν ζει πια. Όπως περιέγραψε ο Λάμπης Μαυρομάτης, «ζητούσε  τον πατέρα του και τη μητέρα του, αλλά ο Ιάσωνας τον ενημέρωσε ότι, η μαμά πέθανε». Άλλωστε, από τα πρώτα λόγια του παιδιού ήταν να μην πειράξουν τον πατέρα του.

Το παιδί πάγωσε, περιγράφει ο παππούς του, αλλά «όταν τον πλησίασαν άλλα παιδιά, άρχισε να γελάει και ξεχάστηκε». Ο ίδιος σημειώνει ότι, δεν ήρθε σε επαφή με τον γαμπρό του, τονίζοντας ότι δεν θέλει να τον δει, αλλά μόνο να φροντίσει την οικογένειά του. Όπως είπε, είναι πλέον διατεθειμένος να παίξει τριπλό ρόλο για τα παιδιά, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη μαμά τους».

Ο 4χρονος πλέον δέχεται, όπως και ο 6χρονος αδελφός του, τη στήριξη παιδοψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού, της Αστυνομίας και του Χαμόγελου του Παιδιού.

Ο Φοίβος, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων γυρνούσε μαζί με τον πατέρα του στην περιοχή γύρω από το σπίτι τους, ενώ όπως ανέφερε ο ίδιος στην οικογένειά του, ο μπαμπάς του, του έλεγε ότι «τους κυνηγάνε και πρέπει να πάνε στην Αλβανία», καθώς και ότι, «η μαμά τον χτύπησε», ενώ επαναλάμβανε στο παιδί ότι, τα αίματα που βλέπει δεν είναι της μητέρας του. Και όχι μόνο, όταν ο 4χρονος ζητούσε τον αδελφό του, του απαντούσε πως «ο Ιάσωνας δεν είναι αδελφός του».

Χαλκιδική - κρησφύγετο - συζυγοκτόνος - έγκλημα

Σύμφωνα με τις αφηγήσεις του παιδιού, «περπάτησαν μέσα στα χωράφια, πήγανε με τα πόδια μέχρι τη Θεσσαλονίκη και για να φάνε, ο πατέρας του έψηνε κοτόπουλα και όταν βρήκε αλεύρι του μαγείρεψε.

Από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται, ο Φοίβος ζήτησε να ζωγραφίσει – η μαμά του ήταν ζωγράφος – αλλά, επειδή είχε τον ορό στο δεξί του χέρι, ζωγράφισε με το αριστερό. Η εικόνα που ζωγράφισε ήταν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Σύμφωνα με τον παιδοψυχολόγο, που παρακολουθεί το παιδί, το ότι χρησιμοποιεί χρώματα στις ζωγραφιές του, είναι καλό σημάδι, ως προς την κατάστασή του.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)