Γενικά

14 Ιανουαρίου 2015 10:00

Επτά θάνατοι από την επιδημία γρίπης στη χώρα μας

Συνιστάται προσοχή ειδικά στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου.

-

Ο ετήσιος κύκλος της γρίπης ξεκίνησε στη χώρα μας και παρά το γεγονός ότι θα διαρκέσει περίπου 3 μήνες έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 7 ανθρώπων. Οι συστάσεις των ειδικών και κυρίως προς τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, είναι να απευθύνονται στο γιατρό τους όταν εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα, προκειμένου να ακολουθήσουν φαρμακευτική αγωγή και να μένουν μέσα στο σπίτι.

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 (πρωινό αντ1), μίλησε ο λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σ. Τσιόδρας, ο οποίος τόνισε πως ο φετινός ιός παρουσιάζει μετάλλαξη σε σχέση με τον περσινό και κατά συνέπεια το εμβόλιο της γρίπης παρουσιάζει μειωμένη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του, αλλά παραμένει πάντα ωφέλιμο.

Τα συμπτώματα που θα πρέπει να μας ανησυχήσουν σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα είναι, πυρετός, μυαλγίες, βήχας, πονόλαιμος και σε ορισμένες βαρύτερες περιπτώσεις δύσπνοια και πολύ υψηλός πυρετός. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να απευθυνθεί στο γιατρό του προκειμένου να του συστήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως στις ΗΠΑ που η επιδημία γρίπης βρίσκεται περισσότερο καιρό σε εξέλιξη, τουλάχιστον 30 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από αυτή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)