Αστυνομικό Δελτίο

11 Δεκεμβρίου 2014 14:35

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός πρωταγωνιστής σε τρίγωνο εμπορίου ναρκωτικών

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός λάμβανε επικίνδυνη ναρκωτική ουσία από την Αφρική, την οποία και προωθούσε στις ΗΠΑ.

-

Ένας 63χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός συνελήθφη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών του ΣΔΟΕ, για εμπόριο της νέας επικίνδυνης ναρκωτικής ουσίας ΚΗΑΤ.

Η ουσία προέρχεται από την Αφρική και πρόκειται για φύλλα, όπως αυτά του καπνού σε εμφάνιση, με επίδραση ανάλογη με την αμφεταμίνη.

Ο συνταξιούχος δεχόταν ταχυδρομικά δέματα που την περιείχαν σε μεγάλη ποσότητα, όταν οι υπάλληλοι του Τελωνείου του Ελευθέριος Βενιζέλος εντόπισαν και κατέσχεσαν 68, 860 κιλά της ουσίας σε οκτώ ταχυδρομικά δέματα προερχόμενα από το Ναϊρόμπι, τα οποία και κατέσχεσαν την 1η Δεκεμβρίου.

Στις 8 Δεκεμβρίου, ακόμα δώδεκα δέματα με την ουσία εντοπίστηκαν μετά τη σύλληψη του 63χρονου. Η ουσία βρισκόταν και πάλι σε δέματα προερχόμενα από το Ναϊρόμπι και με αποδέκτη τον ίδιο.

Τέλος, σήμερα, 11 Δεκεμβρίου, εντοπίστηκαν ακόμα δύο δέματα, από την Γκάνα αυτήν τη φορά και αποδέκτη και πάλι τον ίδιο και συνολικά ακόμα 16 δέματα με το ίδιο περιοχέμενο.

Όπως διαπιστώθηκε, μετά τις έρευνες, ο συνταξιούχος λάμβανε τα δέματα τα οποία προωθούσε στις ΗΠΑ.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α (DEA), για τη πλήρη διαλεύκανση του τριγώνου (Αφρική-Ελλάδα-Η.Π.Α.) διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)