Γενικά

05 Σεπτεμβρίου 2014 15:51

Αιωρούμενη πόλη στο λιμάνι του Πειραιά

Με υλικά τους μόνο το πανί και το σχοινί φοιτητές και νέοι αρχιτέκτονες δημιουργήσουν μια αιωρούμενη πόλη στον λιμάνι του Πειραιά.

-

Μία εφήμερη, αιωρούμενη πόλη με δρόμους, σπίτια και έπιπλα από σκαλωσιές, σχοινιά και πανιά κατάφεραν να δημιουργήσουν μέσα σε δύο ημέρες φοιτητές και νέοι αρχιτέκτονες σε μια έκταση τριών στρεμμάτων στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Μασιμιλιάνο, ο Κουίντο και ο Ερίκο είναι τρεις φοιτητές αρχιτεκτονικής στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, οι οποίοι ήρθαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στη δημιουργία μιας εφήμερης πόλης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «HELLAΣTOCK».


Η αρχιτεκτονική πρωτοβουλία των νέων φοιτητών αρχιτεκτονικής από πολλές χώρες της Ευρώπης εγκαινιάσθηκε και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό για περίπου 10 ημέρες.

Η πρωτοβουλία αυτή διεξάγεται υπό την αιγίδα του Ε.Μ.Π. και του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής και αποτελεί μια προωθημένη κατάθεση νέων ιδεών.

Στο άνοιγμα της έκθεσης των κατασκευών παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Κοσμήτορας Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π. κα Ελένη Μαΐστρου, ο Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής κ. Ηλίας Κωνσταντόπουλος και ο αρχιτέκτονας κ. Γιώργος Αραχωβίτης, υπεύθυνος του project της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά.



Η διοργάνωση «HELLAΣTOCK», η πρώτη ελληνική, που έγινε στο πλαίσιο του διεθνούς δικτύου φοιτητών και νέων αρχιτεκτόνων «BELLASTOCK», εκκινούσε από ένα φανταστικό σενάριο: μία πόλη πλημμυρίζει και οι αρχιτέκτονές της πρέπει σε χρόνο ρεκόρ να δημιουργήσουν με απλά υλικά μια νέα, εφήμερη πόλη που θα στεγάσει τους κατοίκους μέχρι να αποκατασταθούν τα σπίτια τους.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)