Δικαιοσύνη

09 Ιουλίου 2014 19:52

Το ΣτΕ επικύρωσε την οριστική απόλυση καθηγητή Γυναικολογίας-Μαιευτικής

Επικυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόλυσή του καθηγητή με τις παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων.

-

Της Λίας Κοντοπούλου

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών εμφάνιζε ως βοηθό του ένα νεότερο συνάδελφό του ιατρό, που όμως δεν είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ούτε ήταν εγγεγραμμένος στον οικείο Ιατρικό Σύλλογο.

Παρά ταύτα ο καθηγητής του είχε αναθέσει να παρακολουθεί και να εξετάζει ασθενείς, αλλά και να συνταγογραφεί φάρμακα, αναγράφοντας ψευδείς διαγνώσεις και χρησιμοποιώντας ονόματα άλλων ιατρών. Η ζημιά που φέρονται να υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία από τις παράνομες συνταγογραφήσεις εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 400 χιλιάδες ευρώ.

Το κουβάρι των αποκαλύψεων για τη δράση του καθηγητή και του βοηθού του άρχισε να ξετυλίγεται όταν το ΤΕΒΕ διαπίστωσε την ύπαρξη ύποπτων συνταγών στην πανεπιστημιακή κλινική του καθηγητή.

Μετά από ΕΔΕ του αποδόθηκε σωρεία πειθαρχικών αδικημάτων και από το  πειθαρχικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου του επεβλήθη η ποινή της οριστικής παύσης από τα καθήκοντά του. Εκείνος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η ποινή, ωστόσο οι δικαστές επικύρωσαν την πειθαρχική απόφαση, δείχνοντάς του οριστικά την έξοδο από το Πανεπιστήμιο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)