Αστυνομικό Δελτίο

05 Ιουνίου 2014 16:48

Ενέδρες νεαρών τσιγγάνων σε οδηγούς στον Ασπρόπυργο

Εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία σπείρα Ρομά, που είχε σκορπίσει τον τρόμο σε διερχόμενους οδηγούς.

-

Του Μανώλη Ασαριώτη

Φόβος και τρόμος για κατοίκους και εργαζόμενους στον Ασπρόπυργο είχαν γίνει εδώ και πέντε μήνες 25 Ρομά, ηλικίας 17 έως 22 ετών, που υποχρέωναν οδηγούς να ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους και ύστερα τους άρπαζαν ό,τι πολύτιμο είχαν, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έκλεβαν και τα οχήματα.

Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν διάφορα τεχνάσματα. Δύο ή περισσότερα μέλη ανέκοπταν την πορεία των οχημάτων, είτε στήνοντας εμπόδια στο δρόμο, είτε προσποιούμενοι καυγά, ή προσεγγίζοντας την πόρτα του διερχόμενου οδηγού, προφασιζόμενοι ότι θέλουν να ρωτήσουν κάτι ή για να ζητήσουν αναπτήρα για να ανάψουν τσιγάρο.

Παράλληλα, άλλα δύο ή περισσότερα άτομα, πλησίαζαν από την πίσω πλευρά τα οχήματα, άνοιγαν τις πόρτες, αιφνιδίαζαν τους οδηγούς και με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν από τη κατοχή τους χρηματικά ποσά, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις προκαλούσαν και φθορές στα οχήματα ή διέφευγαν με αυτά.

Σε άλλες περιπτώσεις, για να ακινητοποιήσουν τα οχήματα είτε προσπαθούσαν να κρεμαστούν από αυτά είτε άνοιγαν τις πόρτες εν κινήσει ή έτρεχαν μπροστά από το όχημα με μεγάλη πιθανότητα να προκληθούν ακόμα μοιραία δυστυχήματα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, όταν παθόντες οδηγοί αποβιβάστηκαν από τα οχήματα τους, προκειμένου να καταδιώξουν τους δράστες, δέχθηκαν επιθέσεις με πέτρες και ξύλα από ομόφυλούς τους, που έκαναν έφοδο εναντίον τους από παραπλήσιο καταυλισμό Ρομά.

Οι δράστες δεν σεβάστηκαν ούτε μία γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, ενώ προχωρούσαν και σε εικονικές παραγγελίες εμπορευμάτων, έστηναν μπλόκα στα φορτηγά, που τα μετέφεραν και τα άρπαζαν.

Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει 15 άτομα, αναζητούν άλλα 10, ενώ κατά την επιχείρηση σύλληψης δέχθηκαν επίθεση από Ρομά, με πέτρες, ξύλα και μεταλλικά αντικείμενα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος.

Υπολογίζεται ότι η σπείρα έχει διαπράξει περισσότερες από εκατό ληστείες, δρούσαν κυρίως πρωινές και μεσημεριανές ώρες και καθημερινά διέπρατταν τρεις έως δέκα ληστείες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)