Δικαιοσύνη

07 Μαρτίου 2014 17:10

Φυλάκιση 16 μηνών με αναστολή στον Χρυσαυγίτη γιατρό

Ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 2.500 ευρώ επιβλήθηκε στον Χρυσαυγίτη γιατρό στη Θεσσαλονίκη για την αντισημιτική επιγραφή.

-



Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο για παραβάσεις των Νόμων περί φυλετικών διακρίσεων και περί όπλων τον 57χρονο γιατρό του ΕΟΠΥΥ, που συνελήφθη στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, επειδή έξω από το ιατρείο του υπήρχε επιγραφή ρατσιστικού περιεχομένου, στα γερμανικά, που έγραφε ότι οι «Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι εδώ».

Το Πλημμελειοδικείο καταδίκασε τον κατά δήλωσή του Χρυσαυγίτη, γιατρό, σε 16 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και του επέβαλε πρόστιμο 2.500 ευρώ, ενώ τον απάλλαξε από την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Απολογούμενος ο 57χρονος υποστήριξε εκ νέου ότι δεν ανήρτησε ο ίδιος την αντισημιτική επιγραφή, ενώ για τα μαχαίρια που βρέθηκαν στο σπίτι του, είπε πως ήταν συλλογή του, στο πλαίσιο της ενασχόλησής του με το κυνήγι.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)