Πολιτική

Σήμερα 15:49 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 20:37

Εξοπλιστικά - Παπαντωνίου: Η απόφαση του δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό

Ποια είναι η απόφαση του δικαστηρίου για τον Γιάννο Παπαντωνίου όσον αφορά στην υπόθεση του προγράμματος εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών.

Εξοπλιστικά - Παπαντωνίου: Η απόφαση του δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό
-

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε το απόγευμα της Παρασκευής, αθώο τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου για την υπόθεση του προγράμματος εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, με ανάδοχο την Ολλανδική εταιρεία Thales, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2003.

Πιο συγκεκριμένα το δικαστήριο έλαβε την απόφαση αυτή για τον Γιάννο Παπαντωνίου, λόγω αμφιβολιών.

Ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για τα αδικήματα της απιστίας και της παθητικής δωροδοκίας, ότι δηλαδή έλαβε μίζα 2,5 εκατ. Ευρώ για την σύμβαση αναβάθμισης των έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού και τον απήλλαξε για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Αθώοι κρίθηκαν επίσης η γυναίκα του, Σταυρούλα Κουράκου και ο στενός του φίλος, Ανδρέας Μπάρδης.

Συγκινημένος δήλωσε μετά την απόφαση του Τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων να τον κηρύξει ομόφωνα αθώο για την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον του δικαστηρίου ο πρώην υπουργός δήλωσε:

«Με συγκίνηση υποδέχομαι την απόφαση του δικαστηρίου. Είναι δικαίωση ουσιαστική των πολιτικών μου αγώνων για μια καλύτερη Ελλάδα. Απόφαση δίκαιη που διαγράφει την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστη η οικογένεια μου τα τελευταία 8 χρόνια. Απόφαση που τιμά την ελληνική Δικαιοσύνη».


Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός μαθήτριας δημοτικού μέσα σε περίπτερο

Ο Μητσοτάκης συνάντησε τον Εύζωνα που δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία (εικόνες)

Απαγόρευση κινητών στα σχολεία: Αποβολή για βίντεο στο TikTok

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)