Γενικά

23 Αυγούστου 2017 19:04

Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση για τη διάσκεψη στην Εσθονία

Ξεκίνησε η διάσκεψη για τα θύματα του κομμουνισμού και του ναζισμού με απούσα την Ελλάδα. Οξεία αντιπαράθεση εντός συνόρων.

Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση για τη διάσκεψη στην Εσθονία
-

Με απούσα την Ελλάδα ξεκίνησαν οι εργασίες της διεθνούς διάσκεψης που πραγματοποιείται στην Εσθονία, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του κομμουνισμού και του ναζισμού  την ώρα που στο εσωτερικό της χώρας συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση.

 Και μπορεί η Κομισιόν να φρόντισε να στείλει το δικό  της μήνυμα και προς την Ελλάδα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ όμως συνεχίζουν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο επισημαίνει ότι «η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων είναι ένα σαφές μήνυμα για τη σημασία των ευρωπαϊκών αξιών, της συνεργασίας και του πατριωτισμού».

Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση εντός συνόρων

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε δηλώσεις του για το όλο θέμα και μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η «θεωρία των άκρων, είναι το καταφύγιο της Δεξιάς».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ότι «πέρσι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε δείξει την ίδια ευαισθησία», αναφερόμενος σε περσινή ανάλογη εκδήλωση στη Σλοβενία.

Χίτλερ - Στάλιν

Στο «χορό» της αντιπαράθεσης μπήκε και η εφημερίδα «Αυγή», μιλώντας στο πρωτοσέλιδο της για «τρικυμία στην ΝΔ από την εξίσωση κομμουνισμού – ναζισμού».

«Λάδι στη φωτιά» έριξε και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με ανάρτηση του στο Facebook, όπου επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «μόνος συμπαραστάτης του φιλοναζί τμήματος της πολιτικής τάξης της Εσθονίας, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι «είναι λάθος η μη εκπροσώπηση της χώρας στη διάσκεψη της Εσθονίας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτηση του υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θυμάται τον Σταλινικό του εαυτό».

Χίτλερ - Στάλιν

Για ανταρσία της δεξιάς πτέρυγας, όπως χαρακτηριστικά λέει, στο ΠΑΣΟΚ, κάνει λόγο η «εφημερίδα των Συντακτών» πατώντας… πάνω σε μια αντιπαράθεση του Δημήτρη Κούρκουλα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη στο twitter, για το αν το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει σαφή θέση, κόντρα που πάντως έληξε διαδικτυακά με τις απαραίτητες διευκρινήσεις.

Το ΠΑΣΟΚ πάντως σε ανακοίνωση του υπογραμμίζει ότι «είναι ανιστόρητη η ταύτιση κομμουνισμού – ναζισμού», ενώ με τη σειρά του το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του και σχολιάζοντας το ζήτημα έκανε λόγο για «χυδαίο αντικομουνισμό».

«Διεθνές σκάνδαλο: Η Ελλάδα έδωσε μαθήματα Ιστορίας στην Εσθονία» γράφει το Πρακτορείο Sputnik, σε ανταπόκριση από το Ταλίν της Εσθονίας και τονίζει ότι η άρνηση της Ελλάδας να δεχθεί τις απόψεις της Εσθονίας για τον κομμουνισμό και την Ιστορία του προηγούμενου αιώνα, ανάγκασε το Ταλίν να διορθώσει το επίσημο κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της σχετικά με το επικείμενο Συνέδριο της 23ης Αυγούστου, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων.

Την ίδια στιγμή η βουλευτής της Εσθονίας Oudekki Loone, η οποία είναι μέλος του κεντρώου κόμματος της Εσθονίας, του μεγαλύτερου από τον τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό, στο οποίο ανήκει και ο Εσθονός πρωθυπουργός, έστειλε επισολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει.

“Θέλω να εκφράσω την αληθινή ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό μου για την απόφασή σας και την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να μη συμμετάσχει στο αποτρόπαιο συνέδριο με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα». Η αιτιολόγηση της απόφασής σας ήταν απλά τέλεια!”.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)