Βουλή

22 Φεβρουαρίου 2017 15:57

Ο Θεοχαρόπουλος κατέθεσε την ερώτηση που “ετοίμαζε” ο Φίλης για τα εξοπλιστικά

Γιατί δεν έγινε το «χτύπημα στον Καμμένο» από τον πρώην Υπ. Παιδείας και άλλους 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τι ζητά να μάθει από τον ΥΕΘΑ ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο Θεοχαρόπουλος κατέθεσε την ερώτηση που “ετοίμαζε” ο Φίλης για τα εξοπλιστικά
-

Aν και από τον Νίκο Φίλη και άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναμενόταν ερώτηση για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα, εκείνος που προχώρησε στο επόμενο βήμα ήταν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος που κατέθεσε τη σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το «χτύπημα» στον Πάνο Καμμένο κι εξ αντανακλάσεως στο Μαξίμου, που ετοίμαζε ο Νίκος Φίλης μαζί με άλλους 13 βουλευτές, κυρίως από την ομάδα των «53» ματαιώθηκε, καθώς διέρρευσαν πληροφορίες επ΄ αυτού πριν υποβληθεί η ερώτηση, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη κι από βουλευτές που είχαν υπογράψει την ερώτηση, ζητώντας να μην κατατεθεί ποτέ, όπερ και εγένετο.

Αφού συνέβησαν όλα αυτά το βράδυ της Τρίτης, με την κόντρα μεταξύ Φίλη και λοιπών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζεται ως το μεσημέρι της Τετάρτης, πριν από λίγη ώρα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τα εξοπλιστικά.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ζητά από τον Πάνο Καμμένο πληροφορίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, υποστηρίζοντας ότι δεν αποτελεί εσωκομματικό ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ ή για θέμα που περιορίζεται σε μία αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εντός της κυβέρνησης, αλλά εθνικό θέμα.   

Πάνος Καμμένος

Χωρίς να αμφισβητεί την αναγκαιότητα του αξιόμαχου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και μιας ισχυροποιημένης χώρας, ως προς την Ασφάλεια και την Αμυνα, σημειώνει ότι «είναι πράγματι αδιανόητο, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την χώρα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ,  με την ανοχή του Πρωθυπουργού, να συνεχίζει να δημιουργεί εντυπώσεις, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Να σημειωθεί εδώ ότι η εν λόγω αναβάθμιση του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας είναι εξαιρετικά κοστοβόρα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το κόστος του προγράμματος για την αναβάθμιση των F-16 υπολογίζεται μεταξύ 1,7 και 2 δις ευρώ, ενώ το κόστος ενός εκάστου F-35 κυμαίνεται μεταξύ 80 και 100 εκατ. ευρώ».

Αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων απο Το Ποτάμι

Την ίδια ώρα, πρωτοβουλία για την άμεση σύγκληση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής ανέλαβε το Ποτάμι, με επιστολη του βουλευτή Σπύρου Δανέλλη προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής, προκειμένου,. όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, "ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να δώσει απαντήσεις για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα".

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)