Διπλωματία

25 Ιανουαρίου 2017 19:46

Ψάχνουν οργανωμένες “φωλιές” του “αλβανικού αετού” στον Στρατό

Σε επιφυλακή η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, μετά τα διαδοχικά προκλητικά περιστατικά με ένστολους... "νεοσσούς" του αλβανικού αετού.

Ψάχνουν οργανωμένες “φωλιές” του “αλβανικού αετού” στον Στρατό
-

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Στο "κόκκινο" το επίπεδο προβληματισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις και όπως αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1, ψάχνουν να βρουν εάν οι ένστολοι “νεοσσοί” του “αλβανικού αετού” αποτελούν μέλη θύλακα συνεργασίας με το εθνικιστικό μπλοκ της Αλβανίας.

Έχει ξεκινήσει μια σαρωτική έρευνα, και όπως έλεγε στον ΑΝΤ1, ανώτατη πηγή, όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία κατατείνουν στο ότι η ενέργεια, τουλάχιστον των 7 νεοσύλλεκτων, ήταν προμελετημένη και κατευθυνόμενη.  

Για να στοιχειοθετηθεί όμως με επάρκεια η συγκεκριμένη κατηγορία, οι έρευνες δεν περιορίζονται στους πρωταγωνιστές, αλλά επεκτείνονται στον ευρύτερο κύκλο τους. Με την εμπλοκή και άλλων υπηρεσιών, εξελίσσεται ενας εξονυχιστικός έλεγχος σε όλα τα επίπεδα, και εκτός της ενδελεχούς εξέτασης των πληροφοριών που υπάρχουν στη στρατολογία για καθέναν από αυτούς, αναζητείται η πιθανή σύνδεση ή και η υπαρξη ανοιχτών διαύλων και μελών της οικογένειας τους με εξτρεμιστικούς κύκλους στη γειτονική χώρα.  

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, το σκανάρισμα, δεν θα αφορά μόνο στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά θα περάσουν όλοι οι κλάδοι των Ενόπλων δυνάμεων. Η ίδια πηγή σημείωνε στον ΑΝΤ1 ότι τα ψέματα τελείωσαν και υπενθύμιζαν αυτό που διαμήνυσε από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές στο ελληνικό κράτος.

Την ώρα που το ΓΕΣ εντόπιζε τη νέα φωλιά αλβανικού αετού, αυτή τη φορά στην ΕΛΔΥΚ, οι αλβανοί εξτρεμιστές, με μπροστάρη τον επικεφαλής του κόμματος για την ενωμένη Αλβανία, συνέχιζαν το εθνικιστικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας, με αφορμή την υπόθεση των επτά νεοσύλλεκτων στο Μεσολόγγι. 

Εθνικιστικό παραλήρημα

Ο Ταχίρ Βέλιου έγραψε στο Facebook πως «το λεγόμενο περιστατικό, των επτά νεοσύλλεκτων αλβανικής καταγωγής, στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου (…)έδειξε για μια ακόμη φορά το αληθινό πρόσωπο της ελληνικής κρατικής τρομοκρατίας ενάντια στους Αλβανούς.»

Στην προκλητική ανάρτησή του, έφτασε, μάλιστα,  στο σημείο να εγκαλέσει τη χώρα μας για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα σε σχέση με τους Αλβανούς έχει παραβιάσει συστηματικά την Διεθνή Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»

Σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε και ο αλβανός βουλευτής Πύρο Λούταϊ,  ο οποίος ανήκει στο σοσιαλιστικό κόμμα Αλβανίας, χαρακτηρίζει την Ελλάδα "ρατσιστικό κράτος" και κάνει λόγο για "ακραία μέτρα εναντίον των πολιτών του χωρίς να σέβεται τις ελευθερίες τους".

 Νέα “φωλιά” του αλβανικού αετού

Και ενώ την Παρασκευή αναμένεται να παραδοθεί στον στρατιωτικό εισαγγελέα Ιωαννίνων το πόρισμα της ΕΔΕ, για τους επτά νεοσύλλεκτους στο κέντρο εκπαίδευσης Μεσολογγίου, σαν “βόμβα” έσκασε στο ελληνικό πεντάγωνο, το βράδυ της Τρίτης,  το νέο κρούσμα  με στρατιώτη στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου, που επίσης φωτογραφήθηκε σχηματίζοντας με τα χέρια του το σύμβολου του αλβανικού αλυτρωτισμού.

Λίγο μετά τη μια τα μεσάνυχτα το Γενικό Επιτελείο Στρατού, εντόπισε τον 19χρονο οπλίτη, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος παραδέχτηκε το παράπτωμα του και φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έδειξε μετανιωμένος.

Με αφορμή τα απανωτά περιστατικά φορείς και σύλλογοι βορειοηπειρωτών, εγείρουν πιο έντονα τις ενστάσεις, που έχουν εκφράσει,  για τον τρόπο χορήγησης εγγράφων στους μετανάστες δεύτερης γενιάς από τη γειτονική χώρα.

Οι “νεοσσοί” του αλβανικού έχουν… συντροφιά κι έναν “γκρίζο λύκο”. Νεαρός από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης , που υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία, δηλώνει “περήφανος που είναι Τούρκος” και θαυμάζει τους “γκρίζους λύκους”.

Η “απάντηση” των Ευέλπιδων  

Ως αντίβαρο στα θλιβερά περιστατικά, το ΓΕΣ, δημοσιοποίησε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook  βίντεο, με τις σημαίες υψωμένες και τους Ευέλπιδες με την βροντερή φωνή τους να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του νέου Αρχηγού ΓΕΣ.





12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)