Γενικά

03 Ιουλίου 2015 15:33

Ντάισελμπλουμ: Το μέλλον της Ελλάδας θα είναι πολύ δύσκολο

Χαρακτήρισε «εντελώς λανθασμένη» την άποψη Βαρουφάκη ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Τόνισε ότι δεν υπήρξε νέα πρόταση προς την Αθήνα.

-

Τα πυρά του στον Γιάνη Βαρουφάκη, αντικρούοντας όσα υποστήριξε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών, έστρεψε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup χαρακτήρισε ως «εντελώς λανθασμένη» την θέση του Γιάνη Βαρουφάκη ότι Αθήνα και εταίροι «είναι πολύ κοντά σε συμφωνία», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «οι δανειστές δεν έχουν υποβάλλει καινούρια προσφορά στην Αθήνα».

Μιλώντας στην συνεδρίαση του Ολλανδικού Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε, σύμφωνα με το Reuters, ότι «η Ελλάδα έχει διαλέξει ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι».

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Eurogroup, αναφορικά με το δημοψήφισμα, «το μέλλον της θα είναι πολύ δύσκολο και θα απαιτηθούν δημοσιονομικά μέτρα, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος», προσθέτοντας ότι «Όποιος πολιτικός πει ότι δεν θα χρειαστούν μέτρα, αν επικρατήσει το “οχι” στο δημοψήφισμα, κοροϊδεύει τους πολίτες.

Νωρίτερα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε πει "δεν θα πω εγώ στους Έλληνες τι να ψηφίσουν", ενώ όπως τονίζει το Reuters, ο ίδιος είχε προειδοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες ότι μία αρνητική ψήφος στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα βάλει την Ελλάδα σε μονοπάτι εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.το

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)