Εκλογές

07 Ιανουαρίου 2015 18:46

Νέα δημοσκόπηση κλείνει κι άλλο την «ψαλίδα»

Δημοσκόπηση της ALKO που θα δημοσιευτεί αύριο δείχνει διαφορά 3 ποσοστιαίων μονάδων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

-

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα από 4 έως 6 Ιανουαρίου του 2015, δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί το προβάδισμα σταθερά, αλλά τη Ν.Δ να μειώνει την μεταξύ τους διαφορά.

Η διαφορά ανάμεσα στα 2 κόμματα είναι στο 3% (μειωμένη κατά 0,3%, από την προηγούμενη έρευνα) και μετά από την αναγωγή επί των εγκύρων φτάνει στο 3,3%. Πιο συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 33,8% και η Ν.Δ 30,5.

Στα άλλα ευρήματα που περιλαμβάνει η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία ALKO και θα δημοσιεύσει αύριο η εφημερίδα «Το Ποντίκι», οι αναποφάσιστοι που θα αποδειχθούν ιδιαίτερα καθοριστικός παράγοντας καταγράφονται στο 10,3%, τρίτο κόμμα το Ποτάμι με 4,5% κι ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 4,4%, ΚΚΕ με 4,1%, ΠΑΣΟΚ με 3,9% ενώ άλλο κόμμα δηλώνει το 3,4% των ερωτηθέντων.

Εκτός βουλής φαίνεται να μένουν το νεοσύστατο κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου που καταγράφεται στο 2,7% και οι ΑΝΕΛ με 2,4%. Σε ότι αφορά την παράσταση νίκης η διαφορά είναι συντριπτική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θεωρείται ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών σε ποσοστό 59%. Αντίθετα το 20% θεωρεί ότι νικητής των εκλογών θα είναι η Ν.Δ, ενώ το 21% δηλώνει δεν ξέρω ή δεν απαντώ.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)