Κόμματα

20 Δεκεμβρίου 2013 17:00

Τσίπρας: Ορθάνοιχτη η «κερκόπορτα» για να ξεκινήσουν μαζικοί πλειστηριασμοί

Να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς καλεί τους βουλευτές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

-

Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καλεί τους βουλευτές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για σχέδιο νόμου που κρύβει μία καταστροφική προοπτική.

«Η κυβέρνηση παρουσιάζει έναν νόμο, που αφήνει ορθάνοιχτη την κερκόπορτα για να ξεκινήσουν μαζικά πλειστηριασμοί το επόμενο διάστημα, μέσα στο 2014», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).

Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε πως από τις αρχές του μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τροπολογία -με δύο σκέλη- που αφορά στην παράταση της προστασίας των δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι οι βουλευτές που θα κληθούν αύριο να ψηφίσουν, αναλαμβάνουν μια πολύ μεγάλη ευθύνη, καθώς στις λεπτομέρειες της πρότασης κρύβεται τόσο η παράταση της ομηρίας των δανειοληπτών, όσο και μια καταστροφική προοπτική για την ελληνική οικονομία. Γιατί, όπως εξήγησε, «μαζικοί πλειστηριασμοί σημαίνει ραγδαία υποτίμηση της αξίας των ακινήτων και προοπτικά σημαίνει τεράστιες μαύρες τρύπες στις ήδη προβληματικές τράπεζες. Άρα σημαίνει ότι ολοκληρώνεται ο φαύλος κύκλος της εσωτερικής υποτίμησης, της υποτίμησης της ελληνικής οικονομίας, με συνέπειες ιδιαίτερα αρνητικές για το σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας μας».

«Καλούμε κάθε βουλευτή να αναλάβει την ευθύνη του απέναντι σε αυτή την αρνητική προοπτική για την ελληνική οικονομία», κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)