Πολιτική

Σήμερα 09:02

ΠΑΣΟΚ - Η “επόμενη μέρα”: Τα μηνύματα Ανδρουλάκη μετά την επανεκλογή του

Ποιο είναι το τρίπτυχο που ανέδειξε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην επινίκια ομιλία του, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στους ανθυποψηφίους του, όσο και στα αιτήματα των πολιτών.

ΠΑΣΟΚ - Η “επόμενη μέρα”: Τα μηνύματα Ανδρουλάκη μετά την επανεκλογή του
-

Η δυναμική του φαβορί και η αριθμητική υπεροχή του πρώτου γύρου, επιβεβαιώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, και ο Νίκος Ανδρουλάκης, νικώντας τον Χάρη Δούκα με σαφή διαφορά, ξεκινά σήμερα τη δεύτερη θητεία του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος άγγιξε το 60% των ψήφων, στην ομιλία που ακολούθησε της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, στη Χαριλάου Τρικούπη, «σκιαγράφησε» την επόμενη μέρα στέλνοντας μηνύματα εντός και εκτός του κόμματος.

Ενότητα, αισιοδοξία και νίκη στις επόμενες εκλογές είναι το βασικό τρίπτυχο  του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ήταν ενωτικός, σημειώνοντας πως «οι μεγάλες αλλαγές οι μεγάλες νίκες θα γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι» και τονίζοντας πως μετά την ολοκλήρωση της εσωκομματικής διαδικασίας, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχάρη ονομαστικά τους τέσσερις συνυποψηφίους του λέγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ έχει ποιότητα στελεχών και πολιτική ωριμότητα».

Παράλληλα, έδωσε σήμα αισιοδοξίας για το μέλλον, λέγοντας «τα καλύτερα είναι μπροστά» και ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι «να τελειώσει το γρηγορότερο δυνατό η παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας» αλλά και η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, καθώς «χρέος πάνω απ’ όλα να νικήσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές τη Νέα Δημοκρατία».

Νίκος Αδνρουλάκης - Ομιλία

Ως προς τη λειτουργία του κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης αποσαφήνισε ότι «η παράταξη θα πορευτεί με αξιοπιστία, ενότητα και σοβαρότητα» προτάσσοντας παράλληλα την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να πολιτεύεται «χωρίς λαϊκισμό και με αξιόπιστο πολιτικό λόγο».

Την ίδια ώρα, έστειλε μήνυμα επανασυσπείρωσης με αφορμή και τις εξελίξεις ευρύτερα στο πολιτικό σύστημα. «Αυτήν την εποχή που οι ψεύτικες υποσχέσεις κατέρρευσαν, τώρα που οι σημαίες ευκαιρίας ξέφτισαν, τώρα που τα μάτια όλο και περισσότερων Ελλήνων στρέφονται ξανά στην παράταξή μας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε πως «οι πολίτες προσβλέπουν σε εμάς για να ξεπεραστεί το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο».

«Καταφέραμε μέσα σε 3,5 μήνες, να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα, χωρίς συμβιβασμούς, απέναντι σε ακραίες επιθέσεις, και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα,», σημείωσε από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας, τονίζοντας «Θα συνεχίζω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας για ένα μεγάλο, ανοιχτό ΠΑΣΟΚ. Θα είμαι πάντα εδώ στην πρώτη γραμμή».

Νίκος Αδνρουλάκης - Ομιλία

Τα μηνύματα των «τεσσάρων»

Ο Παύλος Γερουλανος τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλακη για να τον συγχαρεί προσωπικά, αλλά και στον Χάρη Δούκα για να τονίσει ότι προσβλέπει σε συνεργασία μαζί του, τόσο στο ΠΑΣΟΚ. όσο και στην Αθήνα. Ο Παύλος Γερουλάνος,σε δήλωση-ανάρτησή του ανέφερε τα εξής: «Θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία τουΧωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Χάρη Δούκα για τον αγώνα του σε όλη την προεκλογική περίοδο. Η μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων μας και τις δύο Κυριακές δημιούργησαν ένα πολιτικό αποτέλεσμα δυναμικής για την Παράταξη που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε συνθήκες ρευστοποίησης του πολιτικού σκηνικού. Σήμερα ολοκληρώθηκε μια υποδειγματική εσωκομματική διαδικασία από την οποία το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο, όπως και η ηγεσία του. Και από αύριο ξεκινάμε τον αγώνα για τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο».

Αίσθηση προκάλεσε τηλεοπτική συνέντευξη της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία επεσήμανε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει να «διαβάσει» τη νέα ανθρωπογεωγραφία του κόμματος, τονίζοντας ότι ούτε ο ίδιος εκπροσωπεί απόλυτα το 60% των ψηφοφόρων ούτε ο Χάρης Δούκας το 40%. Ωστόσο, σε δήλωση της, η Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρει «Αγαπητέ Νίκο τα θερμά μου συγχαρητήρια! Μια νέα μέρα ξεκινά για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα. Πιστεύω βαθειά ότι έχεις την θέληση, την δύναμη και την ικανότητα να κάνεις όλα αυτά που πρέπει, ώστε με στρατηγική και σχέδιο το ΠΑΣΟΚ να γίνει Μεγάλο και Κυβερνών. Είμαστε μαζί σου!».

ΠΑΣΟΚ - Ανδρουλάκης - Γερουλάνος - Γιαννακοπούλου - Διαμαντοπούλου - Δούκας - Κατρίνης

Σε δήλωση του Μιχάλη Κατρίνη αναφέρεται «Θέλω να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο Χάρη Δούκα, όσο και στον Παύλο Γερουλάνο, την Άννα Διαμαντοπούλου και την Νάντια Γιαννακοπούλου για τη σημαντική συμβολή τους σε αυτή την άψογη δημοκρατική διαδικασία που ενίσχυσε το ΠΑΣΟΚ. Από αύριο έχουμε έναν και μόνο στόχο: να γίνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο. Είμαστε όλοι δεσμευμένοι σε αυτό τον στόχο. Η εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών είναι ξεκάθαρη: ενότητα και συστράτευση στην κοινή προσπάθεια. Να γίνει το ΠΑΣΟΚ η αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η χώρα, να αποτελέσει τη νέα πρόταση διακυβέρνησης, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, να νικήσει στις επόμενες εκλογές».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, συνεχάρη, τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ με ένα γραπτό μήνυμα, γράφοντας στο sms «Σύντροφε Νίκο, Συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου! Ο λαός του ΠΑΣΟΚ σου έδωσε την εξουσιοδότηση να προχωρήσεις συνθετικά για ένα μεγάλο ΠAΣOK που θα δείξει ότι γίνεται Κίνημα Αλλαγής και κόμμα με κυβερνητικά χαρακτηριστικά. Σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή με όλες μου τις δυνάμεις. Νάντια» 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές ΗΠΑ: Τραμπ και Χάρις “συγκρούονται” για το μεταναστευτικό

Γρεβενά: Λούνα παρκ “σφραγίστηκε” μετά από καταγγελία του πατέρα του 19χρονου Γιάννη

Λέσβος – καταγγελία: Βιασμός 14χρονης από δυο άντρες

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)