Πολιτισμός

Χθες 20:01 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 23:39

Μίμης Πλέσσας: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του συνθέτη (βίντεο)

Πότε θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του μεγάλου μαέστρου Μίμη Πλέσσα, που έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο.

Μίμης Πλέσσας: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του συνθέτη (βίντεο)
-

Την Τετάρτη (89/10) θα τελεστεί η κηδεία του μεγάλου συνθέτη Μίμη Πλέσσα που έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής.

Η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, έκανε μία ανάρτηση sto Facebook γράφοντας:

«Θα αποχαιρετήσουμε τον Λατρεμένο μας Μίμη Πλέσσα την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 15.00 στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών», αναφέρει η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα για το τελευταίο «αντίο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε ότι συνομίλησε με τη Λουκίλα Καρρέρ και η ίδια είναι συντετριμμένη με τον χαμό του συζύγου της. «Αυτό που μου μεταφέρει η Λουκίλα είναι ότι ο Μίμης δεν ήθελε ποτέ υπερβολές, τα ήθελε πάντα όλα με σεμνότητα» είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Έτσι, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πραγματοποιηθεί λαϊκό προσκύνημα για τον καταξιωμένο μουσικοσυνθέτη.

Ο πολυσχιδής συνθέτης και σπουδαίος μαέστρος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου (6/10), αφήνοντας όμως πίσω του μια μοναδική παρακαταθήκη, με μελωδίες και τραγούδια που άφησαν εποχή, μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο, τζαζ, όπερα αλλά και κλασική μουσική.

Από τους πιο σημαντικούς και παραγωγικούς Έλληνες συνθέτες, που διένυε με χαρακτηριστική άνεση το φάσμα από την τζαζ και την ελαφριά μουσική έως το έντεχνο λαϊκό τραγούδι και τις μεγάλες μουσικές φόρμες, ο Μίμης Πλέσσας ξεχώρισε από πολύ νωρίς με το ταλέντο του, μόνο στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ειδήσεις σήμερα:

Λεβαδειακός: Ο Παπαδόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του

“Καλημέρα Ελλάδα” - Καταγγελία: “Μου βάλανε βενζίνη 64 λίτρα ενώ το αυτοκίνητό μου χωράει 54 και ο βενζινάς δικαιώθηκε” (βίντεο)

Εργατικό δυστύχημα - Λάρισα: Νεκρή 25χρονη σε εκκοκκιστήριο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)