Πολιτική

Σήμερα 09:51

Live Blog - ΠΑΣΟΚ: Σε εξέλιξη η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου

Live Blog - ΠΑΣΟΚ: Σε εξέλιξη η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου

-

Άνοιξαν στις 7 το πρωί, οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 7 το απόγευμα.

Οδηγίες για την εκλογική διαδικασία και πλήρη κατάλογο για τα εκλογικά κέντρα, στα οποία μπορούν να προσέρχονται οι ψηφοφόροι, εκδόθηκαν από την Χαριλάου Τρικούπη.

Δικαίωμα ψήφου έχουν Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών (γεννηθέντες το έτος 2008).

Το αντίτιμο για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία ορίζεται στα 3 ευρώ και καταβάλλεται στον α’ γύρο, ενώ για τον β’ γύρο δε θα καταβάλλεται αντίτιμο.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό του δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Δικαίωμα ψήφου στον β’ γύρο έχουν μόνο όσοι έχουν ψηφίσει στον α’ γύρο. Οι εκλογείς του β’ γύρου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

 
12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)