Πολιτική

Σήμερα 21:14

Γενέθλια ΝΔ - Μητσοτάκης: Τιμάμε όλους τους αρχηγούς, παρόντες και απόντες (βίντεο)

Δείτε αναλυτικά την ομιλία του πρωθυπουργού στην εορταστική εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Γενέθλια ΝΔ - Μητσοτάκης: Τιμάμε όλους τους αρχηγούς, παρόντες και απόντες (βίντεο)
-

«Σήμερα είμαστε όλοι το ίδιο χαρούμενοι. Το ίδιο συγκινημένοι και περήφανοι και γιορτάζουμε τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας μας. Δεν γινόταν παρά να τα τιμήσουμε εδώ στην οδό Ρηγίλλης 18, στο πρώτο σπίτι του κόμματος που επέλεξε ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Κυριακός Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως είναι γνωστό η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ιστορική έδρα του κτηρίου της οδού Ρηγίλλης αριθμός 18 στην περιοχή των Παλαιών Ανακτόρων, η οποία υπήρξε το πρώτο τοπόσημο του κόμματος.

Στην εκδήλωση παρέστη μεγάλος αριθμός παλιών και νέων στελεχών της παράταξης αλλά και πλήθος απλών μελών και υποστηρικτών, οι οποίοι υποδέχθηκαν τον κ. Μητσοτάκη και άλλα στελέχη με σημαίες, συνθήματα, χειροκροτήματα και ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

«Ο λόγος ανήκει πρώτα σε εσάς και το ηχηρό παρών που δίνετε. Θα είμαι όσο πιο σύντομος μπορώ. Αυτό που έχει σημασία αυτές τις στιγμές να τιμήσουμε τις αναμνήσεις του καθενός ξεχωριστά και να αντλήσουμε συμπεράσματα από όσα διδαχθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Για πολλούς από εμάς αυτά τα γραφεία ήταν το περιβάλλον όπου ξετυλίχτηκαν αλησμόνητες στιγμές της κομματικής μας ζωής.

Εμείς που θα είμαστε για πάντα ΟΝΝΕΔίτες, θα τα θυμόμαστε. Άλλοτε μας βρήκαν χαρούμενους αλλά ποτέ υποταγμένους. Η ΝΔ αποδεικνύεται η πιο ανθεκτική παράταξη της μεταπολίτευσης. Εδώ γεννήθηκαν διαχρονικές αξίες μας. Πάντοτε ήμασταν στο πλευρό του πολίτη», είπε.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην ιδρυτική διακήρυξη και ειδικά στις εντολές που στάθηκαν πυξίδα για τη ΝΔ επί μισό αιώνα.

Γενέθλια - ΝΔ

«Μείναμε πάντα με σταθερότητα στη σωστή πλευρά της ιστορίας απέναντι στο σαράκι του διχασμού και το δηλητήριο του λαϊκισμού» επισήμανε.

Έκανε ειδική αναφορά στους καινούριους φίλους και είπε ότι το κόμμα είναι προορισμένο να είναι ένα με την πατρίδα. «Ξανά στη Ρηγίλλης, στις πηγές μας και τη δύναμη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά σε όλους τους πρώην προέδρους της ΝΔ και κάλεσε να τιμηθούν όλοι οι αρχηγοί παρόντες και απόντες.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «δεν είναι σύμπτωση ότι η ΝΔ γεννήθηκε ταυτόχρονα με την επιστροφή στην ομαλότητα. Θεμελίωσε τη δημοκρατία και έδωσε την ευρωπαϊκή κατεύθυνση».

«Τα χαρακτηριστικά αυτά φάνηκαν ανάγλυφα στην εποχή των μνημονίων και ναι εμείς ήμασταν η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Πληρώσαμε κομματικό τίμημα για να επιτελέσουμε το εθνικό μας καθήκον. Το 2019 λυτρώσαμε τον τόπο και δώσαμε τέλος στο ψέμα και την καθήλωση. Αυτή η πορεία θα διαρκέσει για πολύ ακόμα. Αυτή η παράταξη μας έδωσε πολλά και η μέρα της γιορτής της είναι η πιο κατάλληλη για να ανταποδώσουμε αυτή την προσφορά», είπε.

Και προσέθεσε: «Να χαρίσουμε στην παράταξη τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες. Δεν είναι σήμερα η στιγμή μεγάλων πολιτικών απολογισμών», είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στην πανδημία, τη θωράκιση της άμυνας, την προστασία των συνόρων. «Όλα αυτά η κοινωνία τα ξέρει. Από το 112 έως την επιστολική ψήφο, τις ψηφιακές συναλλαγές, τη μάχη της νομιμότητας παντού. Μια τέτοια σύντομη αναδρομή μας βοηθά να δούμε από που ξεκινήσαμε. Θα φτάσουμε στην Ελλάδα του 2027», είπε περιγράφοντας τις κεντρικές του δεσμεύσεις.

Γενέθλια - ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και στα λόγια του: «εγώ δεν υπήρξα ούτε δεξιός ούτε κεντρώος ούτε αριστερός αλλά ανεπηρέαστος από δογματισμούς για να επιλέγω κάθε φορά τη λύση που συμφέρει τον τόπο μου».

«Δημιούργησε ένα κόμμα αξιών και όχι άκαμπτων ιδεολογιών», υπογράμμισε.

«Ήταν πραγματιστής πολιτικός και ευρωπαϊστής και αντιλαϊκιστής και δεν κολάκεψε ποτέ την κοινή γνώμη, Συνεργάστηκε με τους ικανότερους δίχως κομματικές ταμπέλες. Ήταν ουσιαστικά προοδευτικός. Ήθελε τον διαρκή εκσυγχρονισμό και αυτή η παρακαταθήκη του είναι η καλύτερη απάντηση στους λίγους που θέλουνε μια περιχαρακωμένη παράταξη, κλειστή, συμπλεγματική και ηττοπαθή».

«Όσο πλατύτερα απλώνονται τα κλαριά της ΝΔ, τόσο δικαιώνουν την ισχύ που έχουν οι ρίζες της. Το 2016 πήρα μια εντολή από όλους σας να ανοίξω το κόμμα μου. Έτσι και έγινε και αυτό το φιλελεύθερο μέτωπο επικράτησε σε όλες τις μάχες που δώσαμε. Στις τελευταίες με μεγαλύτερο ποσοστό από τις προηγούμενες».

«Σε μια ευρύχωρη παράταξη κάποιες στιγμές, δεν θα συμφωνούν, προφανώς, όλοι σε όλα, όμως, θα συμφωνούν οι πολλοί σε πολλά, ειδικά στα θέματα που είναι κρίσιμα για την πατρίδα».

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολίτες δεν έχουν κανέναν λόγο να γιορτάσουν

Ανακοίνωση με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε και η αξιωματική αντιπολίτευση, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η Νέα Δημοκρατία κάνει φιέστα για τα 50 χρόνια της ιστορίας της, αλλά η πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων σήμερα δεν έχει κανένα λόγο να γιορτάζει μαζί της.

Γιατί αυτές οι πέντε δεκαετίες, και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, σηματοδοτούν πολιτικές που γονατίζουν τους αδύναμους και περιφρονούν όλους όσους δεν ενισχύουν τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών.

Η ακρίβεια κατατρώει την καθημερινότητα των πολιτών και ιδιαίτερα αυτή των χαμηλών και των μεσαίων εισοδημάτων.

Αυξήσεις ακόμη και σε βασικά αγαθά όπως το ελαιόλαδο φτάνουν το 56%. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση προωθεί πολιτικές που ενισχύουν την κερδοσκοπία και αφήνουν τους μικρομεσαίους να παλεύουν με την επιβίωση.

Για τα πανάκριβα ενοίκια, αντί να αυξηθεί η προσφορά στέγης και να στηριχθούν οι νέοι και οι εργαζόμενοι, η ΝΔ διατηρεί την κερδοσκοπική φούσκα των funds, των τραπεζών και του μη παραγωγικού επενδυτικού real estate που εκμεταλλεύεται σε μια πρωτόγνωρη διάσταση το δικαίωμα στη στέγη.

Όσο για τη νεανική παραβατικότητα, αντί να κοιτάξει τις βαθιές κοινωνικές αιτίες και να επενδύσει στην παιδεία και την κοινωνική πρόνοια, η κυβέρνηση επιλέγει να επιβάλει ακόμα περισσότερες τιμωρίες. Αλλά πώς θα περιοριστεί η βία, όταν η ίδια η κυβέρνηση καλλιεργεί τις ανισότητες και τις διακρίσεις; Όταν χτυπάει τους εργαζόμενους και τους αδύναμους, τους ίδιους που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να προστατεύει;

Στην ασφάλεια, η υποκρισία της ΝΔ ξεχειλίζει. Μιλάει για προστασία, ενώ επί των ημερών της η εγκληματικότητα αυξάνεται, οι συμμορίες οργιάζουν και η οπαδική βία φτάνει σε δολοφονίες. Τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων ξαναβγάζουν νεκρούς, αποκαλύπτοντας την πλήρη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικής ασφάλειας. Ο λαός ζει με φόβο και ανασφάλεια, όχι μόνο για το οικονομικό και εργασιακό του μέλλον, αλλά και για την καθημερινότητα του.

Όσο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη περιμένει την ικανοποίηση του αυτονόητου αιτήματός του για ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό ως προς την πορεία και το περιεχόμενο των συνομιλιών με την τουρκική πλευρά, μετά τις ανησυχητικές δηλώσεις Ερντογάν.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε αποδρομή. Ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πείθει πλέον ούτε την κοινοβουλευτική του ομάδα ούτε τους προκατόχους του. Η κοινωνία ξέρει πως δεν αντέχεται άλλο αυτή την αδιέξοδη πολιτική που εξυπηρετεί μόνο κάποιους λίγους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμερίζει τα εμπόδια και τις δυσκολίες των πολιτών, και με την υποστήριξή τους, θα αγωνίζεται τίμια στο πλευρό τους για να βάλει τέλος στην αδικία και να προτάξει την αξιοπρέπεια στη βάση της προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας».

 

Γενέθλια - ΝΔ

Ειδήσεις σήμερα:

Νόμπελ Ειρήνης: Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα στην ιστορία απονεμήθηκε πριν 30 χρόνια

Μετερωροσκοπείο - Αστεροσκοπείο ΑΠΘ: Ανακαινίστηκαν τα ιστορικά κτήρια (εικόνες)

Τουρκία - Γυναικοκτονίες: 19χρονος σκότωσε 2 κοπέλες και αυτοκτόνησε

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)