Πολιτική

Χθες 22:19

Λίβανος: Το πρώτο C-130 αναχωρεί από την Ελλάδα για τον απεγκλωβισμό Κυπρίων

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί αιτήματα από μέλη της ελληνικής κοινότητας στον Λίβανο που να επιθυμούν να εγκαταλείψουν την χώρα. Ωστόσο εκτιμάται ότι ίσως τελικά μεταφερθούν μαζί με τους Κύπριους πολίτες και ορισμένοι Έλληνες.

Λίβανος: Το πρώτο C-130 αναχωρεί από την Ελλάδα για τον απεγκλωβισμό Κυπρίων
-

Το πρώτο από τα συνολικά 3 μεταγωγικά αεροπλάνα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας έχει τεθεί σε ετοιμότητα αναχώρησης για την Βυρηττό μες στις επόμενες ώρες.

Πρόκειται για το αεροσκάφος που έχει ζητήσει η Κύπρος ως βοήθεια προκειμένου να παραλάβει Κύπριους που θέλουν να εγκαταλείψουν τον Λίβανο ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για κλιμάκωση της κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο C-130 θα μεταβαίνουν και στελέχη από τις «Σκιές του Αιγαίου», δηλαδή μέλη των Ειδικών Δυνάμεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί αιτήματα από μέλη της ελληνικής κοινότητας στον Λίβανο που να επιθυμούν να εγκαταλείψουν την χώρα. Ωστόσο εκτιμάται ότι ίσως τελικά μεταφερθούν μαζί με τους Κύπριους πολίτες και ορισμένοι Έλληνες.

Η αναχώρηση του μεταγωγικού θα πραγματοποιηθεί μόλις δώσει το «πράσινο φως» το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ντιμπέιτ - ΗΠΑ: Οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι “πυροβόλησαν” Χάρις και Τραμπ (εικόνες)

Πατέρας Ιωνά Καρούση στον ΑΝΤ1: Ο μοναχογιός μου θυσιάστηκε στην τρέλα του πολέμου (βίντεο)

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Αντιδήμαρχος στο “κάδρο” των ερευνών ως υπαίτιος (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)