Γενικά

15 Δεκεμβρίου 2015 19:07

Χουλιαράκης: Δεν θα μειωθεί ο μισθός για κανένα δημόσιο υπάλληλο

Χωρίς την διαχείριση των «κόκκινων δανείων» δεν θα είχε αποτέλεσμα η ανακεφαλαιοποίηση. Θα εμποδίσουμε την ασύδοτη λειτουργία των funds.

Χουλιαράκης: Δεν θα μειωθεί ο μισθός για κανένα δημόσιο υπάλληλο
-

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πακέτο με τα 13 προαπαιτούμενα που θα τεθεί σε ψηφοφορία σήμερα στη Βουλή, υποστήριξε ότι με το νομοσχέδιο προστατεύονται τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ευάλωτων νοικοκυριών.

Μάλιστα ο κ. Χουλιαράκης τόνισε με έμφαση ότι θα Θα υπάρξει ισχυρό δίχτυ προστασίας απέναντι στην ασύδοτη λειτουργία των funds, το οποίο θα εξειδικευτεί το επόμενο διάστημα. Παράλληλα όμως διευκρίνισε ότι χωρίς την διαχείριση των κόκκινων δανείων η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα είχε αποτέλεσμα.

Σε ότι αφόρα το νέο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να μειωθεί ο μισθός κανενός δημόσιου υπαλλήλου.

Σχολιάζοντας δε τις ρυθμίσεις έκανε λόγο για τέσσερεις στόχους:

* Διατήρηση και προσέλκυση στο Δημόσιο νέων ανθρώπων με προσόντα για να αυξηθεί η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει.

* Η εξάλειψη αδικιών καθώς άνθρωποι με ίδια προσόντα είχαν διαφορετική αμοιβή.

* Η στήριξη των υπαλλήλων στο κράτος που μαζί με τον ιδιωτικό τομέα πλήρωσαν δυσβάσταχτο βάρος στα χρόνια της κρίσης.

* Η δημιουργία ενός νέου συστήματος κινήτρων.

Σύμφωνα με τον Γ. Χουλιαράκη το νέο μισθολόγιο δεν περιέχει καμία μείωση μισθών μέσω της διατήρησης της «προσωπικής διαφοράς». Παράλληλα ξεπαγώνει η μισθολογική ωρίμανση των υπαλλήλων και μέχρι το 2018 οι μισθοί θα αυξηθούν. Παράλληλα, δίνεται αύξηση σε υπαλλήλους με υψηλά προσόντα (διδακτορικά κ.τ.λ.).

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)