Κόμματα

13 Φεβρουαρίου 2015 14:22

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση κάνει στροφή στις δικές μας πολιτικές

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τη κυβέρνηση, αλλά εκείνη δεν ανταποκρίνεται στη χείρα βοηθείας, αρνούμενη την ενημέρωση.

-

Η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε με αναφορά στο στίχο του Σεφέρη, «σκαρφαλώνοντας λέξεις όπως μια ανεμόσκαλα», χτίζοντας πάνω σε αυτό το στίχο την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία κάνει στροφή στις πολιτικές και τις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ, μετονομάζοντας απλά τα πράγματα.

Στην κριτική του ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε σκωπτικά στη κυβέρνηση λέγοντας, «μαθαίνουμε πως δεν υπάρχει μνημόνιο, υπάρχει πρόγραμμα, ότι δεν υπάρχει τρόικα πια αλλά τα τρία θεσμικά όργανα και οι εκπρόσωποί τους, ότι δεν υπάρχει επιθεώρηση που κάνει η τρόικα, αλλά τεχνική βοήθεια προκειμένου να ελεγχθούν τα στοιχεία».

 Σχολίασε ότι η κυβέρνηση δέχεται το 0% του μνημονίου, όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, αλλά το 70% των όρων του, για να υποστηρίξει ότι οι «κόκκινες» γραμμές του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τους όρους για το κλείσιμο του προγράμματος στήριξης και το άνοιγμα της προληπτικής πιστωτικής γραμμής έγιναν τώρα το 30% του μνημονίου που δεν γίνεται αποδεκτό και πως το 70% είναι όλα τα άλλα. «Δεν γίνονται δηλαδή αποδεκτά από την κυβέρνηση αυτά που εμείς είχαμε απορρίψει» τόνισε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παραβιάζει ανοικτές θύρες.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση στηρίζει την κυβέρνηση στις διεθνείς της επαφές και πως, όμως, εκείνη δεν το διευκολύνει στις προσπάθειές του να βοηθήσει και το αφήνει χωρίς ενημέρωση, ενώ δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα ένα τελικό και ολοκληρωμένο σχέδιο. Υπενθύμισε δε ότι το ΠΑΣΟΚ ζήτησε αμέσως μετά το Eurogroup της Τετάρτης και ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, επίσημη και ουσιαστική ενημέρωση, που δεν την έχει μέχρι στιγμής.

«Παρόλα αυτά εμείς θέλουμε να υπάρξει τη Δευτέρα συμφωνία με τον καλύτερο τρόπο για τους πολίτες και την οικονομία, συμφωνία με ασφάλεια και προοπτική, χωρίς πρόσθετο κόστος και κινδύνους για την πατρίδα» υπογράμμισε». Είπε, τέλος: «Δεν μας πειράζει να θεωρηθεί αυτό νίκη της κυβέρνησης» και πως «θα έρθει γρήγορα η στιγμή που αντί για τις λέξεις θα ξαναμιλήσουμε για τα πράγματα και τότε θα πάει ο καθένας στα πραγματικά του μεγέθη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)