Διπλωματία

18 Φεβρουαρίου 2014 14:47

Περιοδεία Βενιζέλου στα Δυτικά Βαλκάνια

Πρώτος σταθμός του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν το Βελιγράδι, όπου συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

-



Του απεσταλμένου μας Γιώργου Βλαβιανού

Το Βελιγράδι είναι ο πρώτος σταθμός στην περιοδεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στα Δυτικά Βαλκάνια, ως προεδρεύοντος του Συμβουλίου της ΕΕ. 

Επίκεντρο των συνομιλιών με τη σερβική ηγεσία η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας καθώς φυσικά και τα ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος. 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε στους συνομιλητές του ότι η Αθήνα στηρίζει σθεναρά και είναι προσηλωμένη στο όραμα της Ευρωπαϊκής προοπτικής όλων των χωρών των δυτικών Βαλκανίων. 

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ που άρχισαν επίσημα την 21η Ιανουαρίου, επί ελληνικής προεδρίας, θα οδηγήσει σε μία νέα τάξη πραγμάτων στη Σερβία.

Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς και με τον πρωθυπουργό Ίβιτσα Ντάσιτς και τον υπουργό Εξωτερικών Ίβαν Μίρκιτς. 

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Σέρβο πρωθυπουργό ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι είναι εφικτός ο στόχος της Σερβίας για ένταξη της στην ΕΕ το 2020 και ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να συνεχισθούν οι επενδύσεις στη χώρα. 

Η ελληνική αποστολή μεταβαίνει στην Ποντγκόριτσα πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου. Το βράδυ μετά τις συναντήσεις στο Μαυροβούνιο, ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί στο Σαράγεβο, όπου την Τετάρτη θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)