Γενικά

02 Φεβρουαρίου 2016 19:52

Στο 50% ο ανώτερος συντελεστής φορολόγησης

Πρόταση για αύξηση κατά 8% του ανώτερου συντελεστή φορολόγησης. Τα επιπλέον έσοδα από την φορολογία υπολογίζονται σε 300 εκ. ευρώ ετησίως.

Στο 50% ο ανώτερος συντελεστής φορολόγησης
-

Υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος αποκάλυψε ότι το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης κατέληξε στην αλλαγή του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης ο οποίος πλέον από το 42% πηγαίνει στο 50%, ενώ όπως υποστηρίζει υπήρχαν εισηγήσεις για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση.

Στο προσχέδιο του φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο δόθηκε απόψε στο κουαρτέτο, υπολογίζεται ότι τα επιπλέον έσοδα από τις αλλαγές στη φορολογία θα ανέλθουν στα 300 εκ. ευρώ.

Στις συνομιλίες με το κουαρτέτο που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει ακόμα καμιά αναφορά στο θέμα της έκτακτης εισφοράς, ενώ δεν δόθηκε καμιά κλίμακα φορολόγησης για τους αγρότες.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι διαφορές με τους δανειστές είναι μεγάλες τόσο στο Ασφαλιστικό όσο και στα υπόλοιπα ζητήματα κι όπως έλεγε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος των δανειστών που συμμετέχει στη διαπραγμάτευση, "δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε με κόκκινες γραμμές στο τραπέζι", γιατί, όπως συμπληρώνει, "κάτι τέτοιο μοιραία θα επανέφερε το συγκρουσιακό κλίμα".

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)