Γενικά

25 Σεπτεμβρίου 2015 14:52

Στα 80 εκ οι εισπράξεις από την λίστα Λαγκάρντ

Μόλις για 170 πρόσωπα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Μέρος του ποσού είναι πρόστιμα και φόροι που υπήχθησαν στην ρύθμιση των 100 δόσεων, με την οποία διαγράφονταν ως και 100% οι προσαυξήσεις.

Στα 80 εκ οι εισπράξεις από την λίστα Λαγκάρντ
-

Για μόλις 170 πρόσωπα, από τις 2062 περιπτώσεις που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ, έχει ολοκληρωθεί ως σήμερα η έρευνα από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές, αναφορικά με την νομιμότητα και την φορολόγηση των εμβασμάτων Ελλήνων στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη από το ΣΔΟΕ, υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρη, βρίσκονται ακόμη 350 έλεγχοι, ενώ οι μέχρι στιγμής εισπράξεις για το Δημόσιο ανέρχονται σε περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ, που αναλογούν σε διαφυγόντες φόρους και πρόστιμα, που «κατόπιν εορτής» έσπευσαν να καταβάλλουν οι φοροφυγάδες.

Από αυτά, τα 13,79 εκατομμύρια ευρώ μπήκαν στο δημόσιο ταμείο μέσω της ρύθμισης των 100 δόσεων, η οποία προβλέπει ως και 100% διαγραφή των προσαυξήσεων, καθώς οι εν λόγω οφειλέτες προέβησαν σε διακανονισμό οφειλομένων ύψους άνω των 26 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι πρώτοι που μπήκαν στο μικροσκόπιο των αρχών ήταν οι συγγενείς του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενώ συνολικά από τους 2062 λογαριασμούς στην λίστα Λαγκάρντ, έχουν ταυτοποιηθεί 1.725 λογαριασμοί  που ανήκουν σε φυσικά  πρόσωπα ή εταιρείες.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)