Πολιτισμός

18 Σεπτεμβρίου 2024 22:04

Eurovision: Το κοινό θα επιλέξει την φετινή ελληνική συμμετοχή

Ο "Ελληνκός Τελικός" επανέρχεται στις οθόνες μας μετά από χρόνια. Πώς θα προσδιοριστούν τα "τραγούδια - φιναλίστ" ανάμεσα στα οποία θα κληθεί να επιλέξει το κοινό.

Eurovision: Το κοινό θα επιλέξει την φετινή ελληνική συμμετοχή
-

Μετά από πολλά χρόνια, επιστρέφει ο ελληνικός τελικός της Eurovision κατά τη διάρκεια του οποίου το κοινό θα επιλέγει το τραγούδι που θα εκπροσωπεί την χώρα στον μουσικό διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 18.09 η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΡΤ Κατερίνα Κασκανιώτη, ο καλλιτέχνης ο οποίος θα ταξιδέψει φέτος στην Ελβετία θα επιλεγεί μετά από πρόσκληση των δισκογραφικών εταιριών οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Στη συνέχεια όμως, όλα θα εξαρτώνται από τις ψήφους του κοινού.

Επισήμανε σχετικά: «Η επιλογή του καλλιτέχνη και του τραγουδιού, το οποίο θα μας εκπροσωπήσει τον Μάιο στη Eurovision, θα γίνει μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας. Ο εκπρόσωπος της χώρας μας θα επιλεγεί και με τη συμμετοχή του κοινού στην ψηφοφορία. Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες».

Οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού

Ανακοινώθηκε η πόλη της Ελβετίας η οποία θα φιλοξενήσει τον 69ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision για το 2025, και η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση της EBU, είναι η Βασιλεία.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13, Πέμπτη 15 και Σάββατο 17 Μαΐου.

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2025 θα φιλοξενηθεί στον χώρο «St. Jakobshalle», χωρητικότητας 12.400 θεατών.

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τη νέα έκρηξη βομβητών (εικόνες)

Ιταλία: Θρίλερ με εξαφάνιση ιδιωτικού αεροσκάφους

Κεραμεικός: Ντοκουμέντο από την συμπλοκή με πυροβολισμούς και τραυματισμό 36χρονου (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)