Επιχειρήσεις

06 Σεπτεμβρίου 2014 10:45

Τουρκολιάς: Τεχνικά η ύφεση έχει τελειώσει

Τεχνικά η ύφεση έχει τελειώσει, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕτΕ, Αλέξανδρος Τουρκολιάς και προανήγγειλε αύξηση των πιστώσεων από την Εθνική Τράπεζα.

-

Η οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα είναι πραγματικότητα και σε τεχνικό επίπεδο η ύφεση έχει τελειώσει, εκτίμησε ο  διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, κατά την ομιλία του σε δείπνο πελατών της ΕΤΕ, στο οποίο παρακάθισαν περίπου 350 επιχειρηματίες.

"Το επώδυνο ιστορικό κεφάλαιο της κρίσης θα κλείσει ουσιαστικά, όταν αναστραφεί και η τελευταία πτυχή των κοινωνικών επιπτώσεών της, όταν δηλαδή η ανεργία θα έχει τιθασευτεί και ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, συμβατό με ουσιαστική κοινωνική ανάκαμψη με ίδιους πόρους", σημείωσε ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς και πρότεινε τη διαμόρφωση εθνικού μνημονίου για τη σταθερότητα και τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας, από νέους κινδύνους, στη βάση εθνικής συμφωνίας.


Είναι η πρώτη φορά, στα τελευταία έξι χρόνια, "που μπορούμε σε ρεαλιστική βάση να οραματιστούμε την επόμενη μέρα για την Ελλάδα", αφού η ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, εκτός των άλλων, θα συνεισφέρει στην εμπέδωση της αξιοπιστίας στις προοπτικές της οικονομίας, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕτΕ και προανήγγειλε αύξηση των πιστώσεων που η ΕΤΕ διαθέτει στην ελληνική οικονομία.

Ο Γιώργος Ζανιάς σημείωσε από την πλευρά του ότι το επικείμενο «γύρισμα» της οικονομίας ήδη συντελείται και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι προοπτικές για την αύξηση της απασχόλησης είναι θετικές.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)