Οικονομία

Χθες 21:18

ΕΦΚΑ: Αυτοψία του ΑΝΤ1 σε κτήρια “υπό κατάρρευση” (βίντεο)

Άθλιες συνθήκες εργασίας σε κτήρια του ΕΦΚΑ. Φάκελοι στοιβαγμένοι στο πάτωμα. Τι καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στον ΑΝΤ1.

ΕΦΚΑ: Αυτοψία του ΑΝΤ1 σε κτήρια “υπό κατάρρευση” (βίντεο)
-

Του Νίκου Ρογκάκου από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Τριτοκοσμικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα του ΑΝΤ1, σε υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, στην Ελευσίνα και στο κέντρο της Αθήνας.

Οι φάκελοι των ασφαλισμένων πεταμένοι και οι υπάλληλοι στοιβαγμένοι σε χώρους χωρίς κλιματισμό, αλλά και χωρίς internet.

Φάκελοι στο πάτωμα, σωροί από χαρτιά, υπάλληλοι που μοιράζονται υπολογιστές ή εργάζονται ο ένας πάνω στον άλλο λόγω έλλειψης χώρων και κτήρια χωρίς κλιματισμό, θέρμανση ακόμη και ίντερνετ, είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ σε ορισμένα κτήρια του Οργανισμού. Ένα από τα κτίρια αυτά είναι της Ελευσίνας.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που σε κτήρια του ΕΦΚΑ δεν υπάρχει και ίντερνετ ορισμένες ώρες, ή υπάρχει ένας υπολογιστής και έτσι οι υπάλληλοι δουλεύουν εκ περιτροπής, την ώρα που οι ασφαλισμένοι περιμένουν απαντητικά μειλ στα αιτήματά τους μήνες ή και χρόνια.

Σε άσχημη κατάσταση είναι και το κτήριο της οδού Αχαρνών, όπου παρά τα βήματα που έχουν γίνει για την ψηφιοποίηση του Κράτους και των υπηρεσιών η χαρτούρα και οι φάκελοι θυμίζουν δεκαετίες ‘80 και ‘90.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι ενώ υπάρχουν κτ’ηρια του Οργανισμού σε καλή κατάσταση αυτά δεν τα δίνουν για να στεγαστούν υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Μάλιστα ο Σύλλογος εργαζομένων στον ΕΦΚΑ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή τους πριν 12 ημέρες, με αφορμή τραυματισμό συναδέλφου τους, καταγγέλλουν το υπουργείο Εργασίας για υποστελέχωση και κακές συνθήκες εργασίας.

Σύμφωνα με πηγές από τον ΕΦΚΑ, ο Οργανισμός παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν συνεχίζει να ψηφιοποιεί το αρχείο του και να επιλύει το συντομότερο δυνατόν τα όποια προβλήματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος στα μπλοκάκια

Τροχαίο δυστύχημα στην Πατρών – Πύργου

Βόλος: Ιερέας “μαιμού” εξαπατούσε πιστούς για να... χτίσει airbnb

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)