Οικονομία

04 Οκτωβρίου 2024 23:39

Ένοπλες Δυνάμεις - Κεφαλογιάννης: Θα κατασκευαστούν 1500 κατοικίες για στελέχη

15% των οικημάτων θα διατίθεται για δημόσιους λειτουργούς όπως γιατροί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί, που διορίζονται μακριά από τον τόπο καταγωγής ή διαμονής τους.

Ένοπλες Δυνάμεις - Κεφαλογιάννης: Θα κατασκευαστούν 1500 κατοικίες για στελέχη
-

«Από τον Έβρο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ξεκινά το μεγαλύτερο οικιστικό πρόγραμμα στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο σε πρώτη φάση θα αφορά περίπου 800 κατοικίες», δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης.

«Θα κατασκευαστούν», επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ, «232 οικήματα, σε περιοχές όπως η Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, το Σουφλί, η Αλεξανδρούπολη και η Σαμοθράκη, ενώ 560 σε νησιά του Αιγαίου όπως Λέσβος, Σάμος, Κως, Ρόδος, σε πιο μικρά νησιά - όπως είναι η Κάρπαθος και η Σύμη - αλλά και σε περιοχές όπου είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανεύρεση κατοικίας - για παράδειγμα η Μύκονος και η Σαντορίνη».

«Προχωράμε σε αυτό το πρόγραμμα», προσέθεσε, «για να μπορέσουμε να δώσουμε μία έμμεση αύξηση στο εισόδημα των στελεχών μας και να άρουμε κάποια βάρη από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, ανταποδίδοντας το πολύ μεγάλο έργο που επιτελούν καθημερινά στην διατήρηση της εθνικής ακεραιότητας».

«Οι πρώτες 800 κατοικίες βρίσκονται στην φάση του διαγωνισμού, με στόχο το 2026 να έχουν ολοκληρωθεί. Σε δεύτερο χρόνο το πρόγραμμα θα αφορά 700 κατοικίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην ενδοχώρα. Σύνολο δηλαδή 1500 σπίτια, 15% των οποίων θα διατίθεται για κοινωνικούς σκοπούς σε μια σειρά δημοσίων λειτουργών, όπως γιατροί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί, που διορίζονται μακριά από τον τόπο καταγωγής ή διαμονής τους» ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ σφυροκοπά ασταμάτητα τον Λίβανο

ΑΑΔΕ: Μείωση προστίμων για όποιον αποδεχθεί τον... έλεγχο της Εφορίας!

Καρπενήσι: Δεκάδες φοιτητές κατέληξαν στο νοσοκομείο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)