Υγεία

10 Οκτωβρίου 2024 18:17

Θεσσαλονίκη: Αθώοι ασθενείς που κατηγορήθηκαν ότι έδωσαν “φακελάκι”

Πώς οι άνθρωποι αυτοί από εξαρτώμενοι από τις απαιτήσεις του γιατρού, βρέθηκαν κατηγορούμενοι στην δικαιοσύνη. Με ποιο σκεπτικό τους απήλλαξε το δικαστήριο.

Θεσσαλονίκη: Αθώοι ασθενείς που κατηγορήθηκαν ότι έδωσαν “φακελάκι”
-

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης πρώην ασθενείς και συγγενείς τους που είχαν κατηγορηθεί ότι έδωσαν φακελάκια σε γιατρό.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τελικά τους αθώωσε. Πρόκειται για 17 καρδιοπαθείς και συγγενείς τους, που έδωσαν φακελάκι σε καρδιολόγο του ΑΧΕΠΑ και ο οποίος συνελήφθη το 2020, έπειτα από απαίτησή του να του δοθούν 5.000 ευρώ, για να χειρουργήσει 72χρονο. Ωστόσο ο γιος του ασθενούς αρνήθηκε και ειδοποίησε τις εσωτερικές υποθέσεις με συνέπεια να τον συλλάβουν. Τότε οι αστυνομικοί είδαν όλα τα αρχεία των επεμβάσεων του γιατρού, ειδικά από την πανδημία και μετά, και διαπίστωσαν ότι ήταν πολλά τα πρόσωπα που είχαν δώσει χρήματα.

Αρκετοί ήταν οι ασθενείς που είπαν στις απολογίες τους ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό, αφού ο γιατρός τους ζήτησε χρήματα και αν δεν τα έδιναν δεν θα χειρουργούνταν και θα έχαναν τη ζωή τους. Άλλοι είπαν ότι τα έδωσαν μετά την επέμβαση για να ευχαριστήσουν το γιατρό.

Ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής που κατέθεσε επιβεβαίωσε ότι ήταν σε γνώση του νοσοκομείου, της διοίκησης και της ΥΠΕ ότι ο συγκεκριμένος γιατρός κατηγορείται ότι εισέπραττε φακελάκια και για αυτές τις κατηγορίες θα δικαστεί σε ξεχωριστό δικαστήριο.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Έδειρε την πρώην σύντροφό του στη μέση του δρόμου - Την έσωσαν περαστικοί

ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Δεν θα ταλαιπωρήσω άλλο νομικά το κόμμα

Ρεύμα: Οι αλλαγές και το νέο “νυχτερινό” ωράριο


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)