Υγεία

20 Αυγούστου 2024 16:50

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Συνοδός ασθενούς έδειρε γιατρό

Πώς συνέβη το περιστατικό το οποίο αναστάτωσε το νοσοκομείο. Με ποια αφορμή επιτέθηκε ο συνοδός στο γιατρό. Τι λέει η συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων.

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Συνοδός ασθενούς έδειρε γιατρό
-

Θύμα ξυλοδαρμού από συνοδό ασθενή έπεσε, γύρω στις 10 το πρωί, ο γιατρός διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μέσα στον χώρο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνοδός του ασθενή μετά από παρατήρηση που του έκανε ο γιατρός λογομάχησε μαζί του και τον γρονθοκόπησε στο στόμα, με αποτέλεσμα να προκληθούν κακώσεις στα ούλα του. Το θύμα προσέφυγε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, όπου εξετάστηκε από ιατροδικαστή και έλαβε υπόμνημα με τα ευρήματα της εξέτασης προκειμένου να υποβάλει μήνυση.

Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε σχετικά με το συμβάν, αναφέρει: «Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες, στην Ορθοπεδική Κλινική του Ιπποκράτειου ΓΝΘ, βιαιοπραγίας από συνοδό ασθενούς προς το προσωπικό της κλινικής, ασθενούς ο οποίος μάλιστα αντιμετωπίστηκε κατά τον καλύτερα δυνατό τρόπο από αυτό. Σε μια κλινική που λειτουργεί υποδειγματικά και πέρα από τις δυνατότητές της λόγω της έλλειψης προσωπικού (νοσηλευτών - αναισθησιολόγων) προς όφελος των ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονται και χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης - αποκατάστασης. Παρότι αντιλαμβανόμαστε τον πόνο και την αγωνία του κάθε συνανθρώπου μας ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, τέτοιες συμπεριφορές είναι αδικαιολόγητες και θα μας βρίσκουν πάντα αντίθετους».

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική - Θάνατος 19χρονου: Το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια

ΠΑΟΚ: Ο Κουλιεράκης στη Βόλφσμπουργκ

Ναυάγιο στην Σικελία - Μάικ Λιντς: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο συγκατηγορούμενός του αγνοούμενου μεγιστάνα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)