Υγεία

02 Ιουλίου 2024 18:44

Υπουργείο Υγείας για ρύπανση και αφρικανική σκόνη: Οι ευπαθείς περιορίστε κάθε υπαίθρια άσκηση

Ποιες είναι οι συστάσεις του Υπουργείου προς πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν πνευμονολογικά και καρδιολογικά προβλήματα.

Υπουργείο Υγείας για ρύπανση και αφρικανική σκόνη: Οι ευπαθείς περιορίστε κάθε υπαίθρια άσκηση
-

Οδηγίες για την ασφαλή κυκλοφορία πολιτών στις παρούσες συνθήκες συνδυασμού ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ζέστης και μεταφοράς αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα, εξέδωσε την Τρίτη 02.07 το Υπουργείο Υγείας.

Το Υπουργείο αναφέρει ότι σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις της ΕΜΥ και τις μέχρι τώρα καταγεγραμμένες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) στο δίκτυο των σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του λεκανοπεδίου Αθηνών τους οποίους λειτουργεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκτιμάται ότι οι μέσες ημερήσιες συγκεντρώσεις ΑΣ10 για σήμερα Τρίτη 02.07.2024 κυμαίνονται σε μέτρια επίπεδα (51-75 μg/m3), κυρίως λόγω μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα.

Για τους λόγους αυτούς το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει την ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ.3191/14.1.14 εγκύκλιο, με συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας ανάλογα με τις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (Α.Σ.10) ως ακολούθως:

  • Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου για 24ωρες συγκεντρώσεις Α.Σ.10 : 51-75 (μg/m3): "Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα, ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους".

Ειδήσεις σήμερα:

Καλαμάτα: Τυμβωρύχοι έκλεψαν χρυσά δόντια και βαλβίδα καρδιάς από σορό

Τουρκία: Μεταμεσονύχτιος ανασχηματισμός

Πάτρα - Δικηγόρος μητέρας: Ο 15χρονος έχει τους συγγενείς του “απέναντι”

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)

Τελευταία Videos