Παράξενα

Χθες 22:59 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 23:41

Γουινέα: Χιμπατζής κατακρεούργησε μωρό με αυτοσχέδια εργαλεία

Σύμφωνα με την “Daily Mail”, η άγρια δολοφονία προκάλεσε οργή στον τοπικό πληθυσμό και εξαγριωμένοι κάτοικοι εισέβαλαν στο Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Έρευνας Μπασού

Γουινέα: Χιμπατζής κατακρεούργησε μωρό με αυτοσχέδια εργαλεία
-

Ένας χιμπατζής στη Γουινέα, άρπαξε μέσα από την αγκαλιά της μητέρας του ένα κοριτσάκι μόλις 8 μηνών, και αφού το μετέφερε στο δάσος το κατακρεούργησε, χρησιμοποιώντας  αυτοσχέδια εργαλεία.

Η απελπισμένη μητέρα Σένυ Ζόγκμπα εργαζόταν σε ένα χωράφι μανιόκας στο Μποσού, όταν ένας χιμπατζής της δάγκωσε το χέρι και της έκλεψε το οκτώ μηνών μωρό της, την Γιοχ Ελέν.

Το διαμελισμένο σώμα της μικρούλας βρέθηκε 3 χιλιόμετρα από τον Εθνικό Δρυμό των Βουνών Νίμπα και υπάρχει φόβος ότι ο χιμπατζής μπορεί να χρησιμοποίησε τα εργαλεία του για να την ακρωτηριάσει. "Οι χιμπατζήδες δεν φοβούνται πια τους ανθρώπους" ήταν το σχόλιο του επικεφαλής ερευνητής Γεν Γιαμακόσι.

Σύμφωνα με την “Daily Mail”, η άγρια δολοφονία προκάλεσε οργή στον τοπικό πληθυσμό και εξαγριωμένοι κάτοικοι εισέβαλαν στο Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Έρευνας Μπασού, που μελετά τη συμπεριφορά των άγριων ζώων στην περιοχή, όπου το έκαναν γυαλιά καρφιά, βάζοντας φωτιά σε εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων drones, υπολογιστών και πάνω από 200 έγγραφα.

Ο τοπικός οικολόγος Αλιτζιού Σίλλα δήλωσε ότι η μειωμένη προμήθεια τροφής στην προστατευόμενη περιοχή ωθεί τα ζώα να εγκαταλείπουν πιο συχνά την περιοχή, αυξάνοντας την πιθανότητα επιθέσεων.

Το ερευνητικό κέντρο δήλωσε ότι έχει καταγράψει έξι επιθέσεις χιμπατζήδων σε ανθρώπους εντός της προστατευόμενης περιοχής από την αρχή της χρονιάς.

Το συγκεκριμένα είδος χιμπατζή, χρησιμοποεί πέτρινες σφύρες και άκρες για να σπάσει καρύδια - η πιο εξελιγμένη πράξη που έχει παρατηρηθεί ποτέ από τον γενετικά πιο κοντινό συγγενή του ανθρώπινου είδους.

Ειδήσεις σήμερα

Χεζμπολάχ - Θάνατος Νασράλα: Τριήμερο πένθος στον Λίβανο

Περιστέρι: Φωτιά σε παιδότοπο – Απεγκλωβισμός παιδιών

Μεσολόγγι - Revenge porn: Ανήλικοι αλλοίωσαν φωτογραφία μαθήτριας για να φαίνεται γυμνή

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)